22 °C Budapest
Mans hand holding a smartphone wich displays an online shopping application. In the background a supermarket lane made unrecognizable by retouching, blur and motion effect. The application layout is an original creation by the author of the image.

Kedvelt szolgáltatást kaszál el az Aldi: itt a bejelentés, sok vásárló bosszankodhat

2024. augusztus 15. 15:45

Az Aldi UK bejelentette, hogy augusztus 18-án megszünteti a "click and collect" szolgáltatását. A 2020 szeptemberében, a COVID-19 világjárvány idején bevezetett opció jelenleg 174 üzletben érhető el a vállalat 1020 brit egységéből.

A szolgáltatás eredetileg a pandémia okozta lezárások miatt megnövekedett online élelmiszervásárlási igényre válaszul indították el. Az Aldi, a hagyományos szupermarket versenytársaival ellentétben, nem kínál házhozszállítást- írta meg a Reuters.

Az online értékesítés részesedése a brit élelmiszerpiacon a járvány előtti 7%-ról a csúcson 15%-ra emelkedett, jelenleg azonban 13% alatt van az iparági adatok szerint.

Az Aldi és a Lidl diszkontláncok az elmúlt két évben jelentősen átalakították a brit kiskereskedelmi piacot, intenzívebb versenyre késztetve a hagyományos szereplőket. A legfrissebb adatok azonban az Aldi piaci részesedésének csökkenését mutatják. A Kantar piackutató szerint az augusztus 4-ig tartó 12 hetes időszakban 10,0%-os részesedést ért el, ami 0,2 százalékponttal alacsonyabb az egy évvel korábbinál.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 11. szerda
Teodóra
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?