arany fedelet lehet nyitni készen áll az italra

Kongatják a vészharangot az új visszaváltási rendszer miatt: ez rengeteg vásárlónak sokba lesz

2024. augusztus 13. 09:16

A kereskedők szerint több változtatás is kellene ahhoz, hogy jól működjön a július elsején elindult visszaváltási rendszer - írja az Infostart.

Mint ismeretes, az új visszaváltási rendszer nem éppen zökkenőmentesen indult Magyarországon: több probléma is felmerült, például a hulladékok felhalmozódása és a visszaváltó automaták technikai hibái. Az érintett boltok és kereskedők folyamatosan nehézségekkel szembesülnek, különösen nagy baj lehet a kisebb üzletekben, ha a visszaváltó gépek gyakran nem működnek megfelelően.

A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség (MNKSZ) szerint sürgős változtatásokra van szükség a logisztikai működésben, hogy a rendszer zökkenőmentesen működhessen. A MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. próbál lépéseket tenni a problémák megoldása érdekében, beleértve egy új szervizcsapat bevonását és az automaták folyamatos telepítését. Mindemellett fontos lenne a visszaváltási díjak gyors és pontos elszámolása a kereskedők számára, mivel a jelenlegi kihívások nagy károkat okozhatnak a boltoknak.

A MOHU szóvivője, Ozori Gábor is elismerte a logisztikai kihívásokat, hangsúlyozva, hogy néhány üzletben a vártnál nagyobb mennyiségű visszaváltandó palack halmozódott fel. A MOHU tervezi, hogy alkalmazkodik ezekhez a kihívásokhoz, és biztosítja a rendszer zökkenőmentes működését a jövőben – írják.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 10. kedd
Nikolett, Hunor
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?