21 °C Budapest
Chicken wings in a air fryer on a kitchen counter

Érkezik a forrólevegős sütők új generációja: ez az air fryer lehet az új kedvenc

2024. augusztus 2. 12:28

A mai modern, felgyorsult világban sokszor az olyan fontos dolgokra is kihívást jelent megteremteni az időt, mint az egészséges ételek készítése és azok elfogyasztása nyugodt körülmények között, akár egyedül, akár a családunk körében. Az időhiány különösen a családosoknak jelenthet nehézséget, de a fiatalok pörgős mindennapjaiban vagy az idősebbek lassabb életvitelében is megjelenhet az időhiány okozta szorongás. Szerencsére van már megoldás arra, hogy akár nagyobb mennyiségben is készíthessünk gyors, ízletes és legfőképpen tápanyagdús ételeket.

Az elmúlt években óriási népszerűségre tett szert az airfryer, vagyis a kis légkeveréses készülék, amely kizárólag forró levegő segítségével teszi ellenállhatatlanná a benne készülő fogásokat. Egy jó airfryer nem csak megsüti az ételt, hanem akár grillez, pirit, újramelegít vagy aszal is. A kosárban egy ventilátor segítségével áramlik a forró levegő, ennek köszönhetően az ételek egyenletesen átsülnek, szinte teljesen olajmentesen. A forrólevegős sütőben készült ételek zsírtartalma pedig lényegesen alacsonyabb, mint a hagyományos módon készült fogásoké.

„Már 2021 és 2022 között megháromszorozódott az érdeklődés a forrólevegős sütők iránt Magyarországon” – nyilatkozta korábban Jankó Ádám, a Cosori Magyarország képviselője. “Egy nemrégiben készült felmérésből pedig az derült ki, hogy egyenesen tarol itthon ez az új konyhai technológia. Már több embernek van forrólevegős sütője (27 százalék), mint kenyérsütő gépe (19 százalék).

Az airfryereket legnagyobb arányban a 18-39 év közöttiek vásárolják, de meglepően sok 60 évnél idősebbnek is van otthon ilyen készüléke

- mondta el Jankó Ádám. A forrólevegős sütők körülbelül másfél évtizede jelentek meg a piacon.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Sass Dani műsorvezető és professzionális gasztronómiai tartalomgyártó a Corsori legújabb modellje kapcsán azt mondta: "Izgalmas dolog egy új modell érkezése, a megjelenése is lenyűgözött, ami nagy előny egy forrólevegős sütő esetében, hiszen a mindennapi használat miatt, kiemelt helyet kap a konyhámban. Nagyon tetszik a mérete, a hatalmas 10 literes kosár. Nálunk otthon a kényelem, a gyorsaság és a kiszámítható működés elengedhetetlen, mert elég mozgalmas napjaink vannak egy 2 éves kislány mellett, így sokszor nem a főzés kapja a legnagyobb hangsúlyt, miközben törekszünk a minőségi és változatos táplálkozásra. Lassan nem is lesz ránk szükség gasztroarcokra és a konyhai praktikáinkra sem, mert a forrólevegős sütő mindent elvégez helyettünk.”

Magyarország eddigi legkomplexebb forrólevegős sütője dupla fűtőszállal, széleskörű funkcionalitással és smart tulajdonságokkal teremti meg a legmodernebb sütési technológiát, hogy egészségesen, zavaró szagok nélkül és akár 85 %-kal kevesebb olaj felhasználásával, sokoldalúan készíthető élvezetes fogásokat tehessünk az asztalra.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 9. hétfő
Ádám
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. szeptember 9. 07:41