17 °C Budapest
Woman suffering a heat wave using a fan, sitting on a couch in the restaurant terrace.

Kígyóznak a sorok a magyar éttermek előtt: ennyibe kerül idén a magyarok kedvenc nyári étele

2024. május 6. 08:15

Ha belföldi nyaralás, akkor biztosan kerül valamilyen halas fogás az ebédasztalra, hiszen a legtöbb magyar étterem kínálatából nem maradhatnak el a halas ételek. Különösen akkor, ha vízpart közelében kapcsolódunk ki. Bár a magyarok még mindig kevés halat fogyasztanak, a nyári slágerételek között még mindig helye van a halászlének, a hekknek és a különböző sült vagy rántott halaknak. Hogy milyen árakkal készülnek idén az egyes vidéki éttermek? Mennyiből jön ki egy adag halászlé vagy hekk? Ennek járt utána a HelloVidék.

Hagyományainknak köszönhetően a vallási ünnepek előtt mindig növekedett és napjainkban is növekszik a halhús utáni kereslet. Karácsonykor, a magyar konyha egyik legnépszerűbb élelmiszere a hal, de évről évre nő a fogyasztása év közben is. Gondoljunk csak a halászléfesztiválokra, vagy a strandokon, fürdők környékén árult hekkre.

Érdemes a magyar vidéket járni egy jó halászlé vagy hekk reményében?

A halászlé a magyar gasztrokultúra egyik nagy túlélője. Igazi kultuszétel, ahogy nincs karácsonyi vacsora, úgy nincs vízparti nyaralás sem nélküle. Friss kovászos kenyérrel, ikrával, filézett fogassal, tésztával vagy anélkül is isteni fogás. De nem mehetünk el a hekk mellett sem, hiszen a nyár másik slágerétele a lángos mellett ez a másik fogás, amit szívesen majszolgatunk vízpart mellett. Persze, ahogy a legtöbb esetben, most sem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy az infláció a vidéki éttermeket is elérte, áremelkedésre számítaunk kell az idei falatozások során is.

A következő példák alapján azt láthatjuk, hogy nem a legolcsóbb levesek közé tartozik manapság sem a halászlé. De ahogy a kiragadott éttermek listáján is látni fogjátok, nemegy vidéki halászcsárdában 3500-5000 forintot is elkérnek egy tál halas ételért, sült vagy rántott halért.

Éppen ezért most gorcső alá vettünk néhány vidéki vendéglátóhelyet, hogy megnézzük, mennyibe kerül pontosan a halászlé, illetve a hekk és egyéb sült halas ételek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Mennyiért ehetünk 2024-ben halas ételeket vidéken?

Ha érdekelnek az árak, olvasd el a HelloVidék teljes cikkét a témában!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 18. 19:19
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem