Félpénzen telefonálhatsz!

Pénzcentrum
2006. június 6. 15:00

Újabb európai mobilszolgáltatók vállaltak fel díjcsökkentést a külföldi barangolás tarifáiban, ezúttal a nagykereskedelmi díjakban. Az önkéntesek közé ezúttal a magyar piacon is jelen lévő T-Mobile, valamint a Pannon tulajdonosa, a Telenor, továbbá az Orange, a Telecom Italia, a TeliaSonera és a Wind állt.

Újabb európai mobilszolgáltatók vállaltak fel díjcsökkentést a külföldi barangolás tarifáiban, ezúttal a nagykereskedelmi díjakban. Az önkéntesek közé ezúttal a magyar piacon is jelen lévő T-Mobile, valamint a Pannon tulajdonosa, a Telenor, továbbá az Orange, a Telecom Italia, a TeliaSonera és a Wind állt - írja a Világgazdaság.

A megállapodásban rögzítették, hogy ez év októberétől percenként egységesen 0,45 eurót számolnak fel az egymás közti elszámolásban, egy évre rá pedig 0,36 euróra csökken a nagykereskedelmi tarifa, ez a mainak közel a fele lesz. Jelezték azt is, hogy hasonló mértékű csökkentést igyekeznek érvényesíteni az ügyfelek által fizetett percdíjakban is.

A Vodafone és az O2 nem csatlakozott a mostani kezdeményezéshez, előbbi azonban bejelentette: kész arra, hogy októbertől 0,45 eurónál magasabb díjat nem alkalmaz az egymás közti elszámolásokban. Utóbbi csak a kiskereskedelmi díjait kívánja mérsékelni. Április óta rajta kívül más európai mobilszolgáltatók is bevállaltak önkéntes csökkentést a kiskereskedelmi roamingtarifákban.

Mint ismeretes, Brüsszel jelentősen csökkenteni akarja azokat a díjakat, amelyeket a szolgáltatók számolnak fel ügyfeleiknek, ha azok külföldön használják a mobiljukat. Alapelvárás, hogy a nemzetközi kiskereskedelmi roamingdíjak arányban legyenek azokkal a tarifákkal, amelyeket az ügyfelek saját országukban fizetnek a mobilszolgáltatásokért. Az unió hírközlési tanácsadó szervezeteként működő Európai Szabályozói Hatóságok Szövetsége (ERG) továbbra is a nagykereskedelmi szabályozást tartja célravezetőnek. Nagykereskedelmi díjként egész Európára érvényes egyetlen ársapkát határoznának meg, ez percenként 0,30 euró lenne, szemben a jelenlegi 0,75 eurós átlaggal.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az uniós terv megvalósítása elemzők szerint mintegy három százalékkal csökkentené az európai mobilszolgáltatók jelenleg 150 milliárd euróra becsült éves bevételét. A roamingdíjak most a cégek forgalmának 10-15 százalékát adják.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 21. szombat
Máté, Mirella
38. hét
Szeptember 21.
ENSZ nemzetközi békenap
Szeptember 21.
A hála világnapja
Szeptember 21.
Alzheimer világnap
Szeptember 21.
A magyar termék napja
Szeptember 21.
A magyar dráma ünnepe
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?