17 °C Budapest
Nagyon figyelj, ha ide utazol ősszel: aljas turistalehúzást lepleztek le a magyarok slágervárosában

Nagyon figyelj, ha ide utazol ősszel: aljas turistalehúzást lepleztek le a magyarok slágervárosában

2024. október 22. 11:25

Óriási turistalehúzást lepleztek le Prágában, egy szép fémdobozt árulnak a szuvenírboltokban prágai csoki felirattal, de abban csak papír és Törökországban gyártott, vietnámi piacon vett csoki van. A díszes dobozkáért és tartalmáért akár 3200 forintot is elkérhetnek.

Az őszi szezon egyik legkedveltebb úticélja a magyarok körében is Prága, ha pedig elindul a karácsonyi vásárok szezonja, akkor végképp megindul a roham a cseh fővárosba. A turistaáradat természetesen a csalókat, ügyeskedőket is vonzza, most például a Honest Guide YouTube-csatorna leplezett le egy turistacsapdát.

A belvárosi piacon (Havelské tržiště) több szuvenírárusnál is találtak egy díszes, "Prague Choco" feliratú fémdobozt, amit jellemzően 6-8 euróért (kb. 2400-3200 Ft) árulnak, és az árusok egytől egyig azt állítják, hogy tradicionális, cseh csokoládé van benne. Vettek egy ilyen dobozt, de azt kinyitva egy darab összegyűrt papír és egy pár szem, ismeretlen eredetű csoki fogadta őket - annyi biztos, hogy nem cseh csokiról van szó. Ezt a gyanútlan turista nem tudja kiszúrni, mert a fémdobozok leragasztva állnak a pultokon, nem lehet kinyitni őket vásárlás előtt.

Kisebb kutakodás után megtalálták a terméket, Prága legnagyobb vitenámi piacán lehet megvenni fillérekért, és mint kiderült, a csokit törökországban gyártják, semmi köze Csehországhoz. Ráadásul, mint felhívták a figyelmet, a kis dobozkán nincsenek feltüntetve az allergének és a többi összetevő sem, így például ha valaki allergiás a mogyoróra, az megjárhatja, ha megkóstólja a "prágai" csokit.

Az árusok felismerték a Prágáról rengeteg hasznos anyagot készítő videósokat, és egyikük telefonon odaadta nekik a forgalmaző cég tulajdonosát. Ő először arról beszélt, a terméke egy fémdoboz, amiben csoki van, senki nem hirdeti úgy, hogy prágai csoki - közben bevágták, hogy mindenhol ez van kiírva. A cégtulaj azzal is érvelt, hogy az emberek csak a szép doboz miatt veszik meg a terméket, papír és török csoki csak azért van benne, hogy "legalább ne legyen üres".

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 22. kedd
Elõd
43. hét
Október 22.
cAPS lOCK vILÁGNAP
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?