13 °C Budapest
Szögesdrót kerítés. Börtön vagy határkerítés szögesdróttal a sötét égbolton. Biztonsági koncepció

Vagyonokért küzd a híres zenész fia: a börtönből hallatott hírt magáról Bródy János gyereke

2024. szeptember 3. 09:11

Küzdelmes hónapok állnak Bródy János fia, Bródy Dániel Miklós mögött. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar művész legidősebb gyermekét egy több mint három évig tartó nyomozás- és tárgyalássorozat eredményeképpen tavaly december közepén ítélték két év börtönre és 529 ezer 266 dollár, azaz 186 millió forint pénzbüntetés megfizetésére- írja a Blikk. 

Bródy János fia, Bródy Dániel Miklós nehéz időszakon megy keresztül, miután egy több mint három évig tartó nyomozás és tárgyalássorozat eredményeképpen tavaly decemberben két év börtönbüntetésre és 186 millió forintos pénzbírságra ítélték. Dániel az ítéletet nem tartja jogosnak, ezért fellebbezett, ám az eljárás elhúzódik, és február 9-én kénytelen volt megkezdeni a börtönbüntetését. Az ügy jelentős hatással volt édesapjára, Bródy Jánosra is, aki azóta kerüli a nyilvánosságot és nem nyilatkozik fia helyzetéről.

Bródy Dániel korábban a The First Republic Banknál dolgozott felhőmérnökként, ám kirúgása után bosszút állt a vállalaton, többek között a bank kódtárainak törlésével és a rendszer manipulálásával, amivel több mint 220 ezer dolláros kárt okozott. Emellett hamisan állította, hogy céges laptopját ellopták, és hazudott az amerikai titkosszolgálat ügynökeinek is. Bár a bűncselekmények miatt akár 15 évet is kaphatott volna, a bíró enyhébb, kétéves börtönbüntetést szabott ki rá, figyelembe véve Dániel büntetlen előéletét és beismerő vallomását.

Bródy Dániel jelenleg is harcol az ítélet enyhítéséért, valamint azért, hogy feloldják a zárolt vagyonát, amelyből szeretné kifizetni a bíróság által kiszabott pénzbüntetést. A hatóságok a letartóztatásakor ingatlanokat és bankszámlán tárolt pénzt is zároltak. Jelenleg kijelölt védő képviseli az ügyeiben, miután korábbi ügyvédjével megszakadt az együttműködés.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 15. vasárnap
Enikõ, Melitta
37. hét
Szeptember 15.
Nemzetközi prosztata nap
Szeptember 15.
A mozdonyvezetők napja
Szeptember 15.
Limfóma világnap
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?