21 °C Budapest
Nanterre, 2024. augusztus 7.Manhercz Krisztián a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi vízilabdatornájának negyeddöntõjében játszott Olaszország - Magyarország mérkõzésen a Párizs melletti Nanterre-ben lévõ Paris La Défense Arénában 2024. augusztus 7-én.MTI/Kovács Tamás

Olimpia 2024: Kemény Dénes szerint ezen múlhat a férfi vízilabdacsapat sorsa Párizsban

2024. augusztus 9. 19:10

Ha a horvátok vezetést szereznek, nem mehetnek el több góllal, ha meg mi megyünk több góllal, "nem jöhetnek vissza", viszont nagy titkok ezen a szinten már nincsenek – mondta a háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitány Kemény Dénes az InfoRádióban a Horvátország elleni elődöntőt megelőzően. Egy statisztikai érdekességre is felhívta a figyelmet: a csoportelsők már nincsenek az elődöntőben, nem bírták el a terhet.

Olimpiai elődöntőben szerepel Horvátország ellen a magyar férfi vízilabda-válogatott péntek este fél nyolctól. Kemény Dénes, a válogatott korábbi szövetségi kapitánya az InfoRádióban a mérkőzést megelőzően elmondta, mindkét csapat azt játssza, ami benne van, ami normális, ezért hasonló meccset vár, mint az olaszok elleni volt. Az olaszok ellen kiélezett csatában, ötméterespárbajban dőlt el a magyarok javára a negyeddöntő, a mérkőzésen Vogel Soma kapus és Manhercz Krisztián kiemelkedően teljesített.

A legvégén dől el, kiélezett lesz. Ha valakinek nagyon elsül a meccs vagy valamiért nagyon halvány, akkor lehet másképp. Az eddig látottak alapján ez a két csapat közel azonos szinten van" – mondta Kemény Dénes. Beszélt a formaidőzítésről. "Itt már nem lehet feltalálni a spanyolviaszt, frissíti a játékosokat mindenki, mert ez már a hetedik mérkőzés lesz egy-egy pihenőnappal, jó eséllyel a játékosok nagy része fáradt vagy itt-ott fáj, esetleg még lehet valaki hőemelkedéses...

Az ellenfélre készülés nagyon fontos, azok a finom változtatások a taktikai repertoárban, amelyek konkrétan a horvát csapat ellen szükségesek. És inkább a mentális része, mert ha megnézzük a férfi negyeddöntőket, a négy továbbjutó csoportharmadik vagy -negyedik volt, azaz azt az esélyességet, ami a csoportmeccsek végén a legjobban szereplő csapatoknak a nyakába érkezett, nem tudták kezelni. Most, az elődöntőben, döntőben már nincs ilyen, hogy esélyes vagy nem esélyes, itt mindenki egyformán győzni akar" – fejtegette Kemény Dénes.

Ami szerinte fontos, hogy az ellenfél ne vezessen több góllal, mert azt az előnyt már esetleg "meg lehet tartani. Vagy ha mi megyünk el, akkor figyeljünk arra, hogy ne jöjjenek vissza" – figyelmeztetett Kemény Dénes.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Címlapkép: Kovács Tamás, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 36. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2024/36. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten sem volt telitalálat, így a 37. héten már 600 millió forintért játszhatnak majd a játékosok.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 10. kedd
Nikolett, Hunor
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?