Úszómedence termálfürdő vize

Áll a bál a sportvilágban: Pásztory Dóra is nekiment az úszószövetségnek

2024. augusztus 8. 22:03

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka után az Eurosport másik olimpiai műsorvezetője, a kétszeres paralimpiai aranyérmes Pásztory Dóra is komoly kritikát fogalmazott meg szerda délelőtt a Magyar Úszószövetséggel (MÚSZ) szemben. Pásztory emellett Milák Kristóf ügyéről is írt, amit saját posztjában Hosszú Katinka is érintett - írja a Telex.  

Pásztory először arról számolt be, hogy Léon Marchand felkészülésének szempontjából irreleváns volt, hogy az edzője vagy az úszók kapitánya mit nyilatkozott Milák Kristófról. Véleménye szerint fontosabb kérdés, hogy mit érezhetett Milák, amikor az edzője róla beszélt, ő viszont ezt nem tette meg. Hozzátette, hogy az úszó hallgatása elsősorban nem a MÚSZ-t érinti negatívan.

Ezt követően tért át az úszószövetségre, és számos kellemetlen kérdést tett fel nekik. Felvetette például, hogy lehet-e jó irány csak az élsportban elért eredmények alapján megítélni egy szövetség munkáját. Továbbá azt is kérdezte, lehet-e felelősségre vonni a szövetséget, a szövetségi kapitányt és az edzőket, ha nem kizárólag a sportolóik érdekét szem előtt tartva nyilatkoztak.

Pásztory arra is kíváncsi volt, hogy a szövetség képviseli-e azokat a fiatalokat is, akik nem versenysportolók akarnak lenni. Emellett több kérdést intézett a MÚSZ operatív működésével kapcsolatban is. Az igazán érdekes kérdéseket azonban rögtön az elején feltette:

Lehet-e eredményesnek kikiáltani egy olimpiai szereplést a szövetség részéről, ha az érmet nyert sportolók felkészítésében nem vettek részt sportszakmailag? Ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy sportszakmai feladatok ellátására 796 600 000 forint lett kiutalva.

Továbbá azt is megkérdezte: lehet-e eredményesnek minősíteni a magyar úszóválogatott szereplését, ha csak Betlehem Dávid tudott egyéni csúcsot javítani a döntőben és mindössze négy versenyző javította meg egyéni legjobbját kilenc nap alatt?

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ezzel kapcsolatban hozzátette: Betlehemhez hasonlóan Szokolai László által edzett Sárkány Zalán három egyéni csúcsot úszott. A Gellért Gáborral együtt dolgozó Pádár Nikoletta és Bob Bowman alatt pallérozódó Kós Hubert pedig egyet-egyet javítottak. Ez azt jelenti – írta –, hogy két magyar edző tanítványa nyújtotta legjobbját az olimpián. Eközben a szövetségi kapitány és vezetőedzők támogatása 2023-ban 42 228 000 adófizetői forint volt.

Pásztory azt is megjegyezte: több mint kétmilliárd adófizetői forint megy el kizárólag a Nemzeti Versenysport Fejlesztési Programra. Ez jelentősen kiterjesztette a 2013 óta létrehozott kiemelt sportágfejlesztési programot.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 36. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2024/36. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten sem volt telitalálat, így a 37. héten már 600 millió forintért játszhatnak majd a játékosok.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 10. kedd
Nikolett, Hunor
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?