17 °C Budapest
Sanghaj, Kína - 2023. július 30: X (új Twitter), Threads, Facebook, YouTube, Instagram, WeChat, WhatsApp. Douyin(TikTok) és Sina Weibo alkalmazás ikonjai. Válogatott online közösségi média szoftver márkák

Hatalmas bajban a TikTok: gyerekek elleni jogsértésért perlik a kínai videómegosztót

2024. augusztus 6. 15:14

Az amerikai Igazságügyi Minisztérium újabb pert indított a TikTok ellen, azzal vádolva a népszerű közösségi médiaplatformot, hogy jogellenesen gyűjti a gyerekek adatait, és nem reagál megfelelően, amikor a szülők megpróbálják törölni a gyerekeik fiókját. A minisztérium szerint a TikTok gyakorlata súlyosan sérti a gyerekek magánéletét, megszegve azokat a törvényeket, amelyek előírják, hogy az online cégeknek szülői beleegyezést kell kérniük a 13 év alattiak adatainak gyűjtéséhez - írja a BBC.

A tisztviselők szerint a TikTok és anyavállalata, a ByteDance "visszaeső elkövetők", hiszen már 2019-ben is hasonló ügyben kerültek bíróság elé. A cég azonban vitatja az állításokat, és hangsúlyozza, hogy büszke a gyerekek védelmére tett erőfeszítéseire.

Nem értünk egyet ezekkel az állításokkal, amelyek közül sok olyan múltbeli eseményre és gyakorlatra vonatkozik, amelyek tényszerűen pontatlanok vagy amelyekkel már foglalkoztunk

- mondta a vádakkal kapcsolatban a TikTok szóvivője.

Egy felülvizsgálat során kiderült, hogy 1 700, még 2019-2020-ban elindított fiók törlésére irányuló kérésből 30% még 2021 novemberében is aktív volt. A moderátorok csak akkor léphettek közbe, ha egyértelmű bizonyítékot láttak arra vonatkozóan, hogy egy felhasználó kiskorú. Ráadásul korlátozott hozzáférést kaptak a felhasználói videókhoz és csak néhány másodpercük volt dönteni.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A tisztviselők most azt kérik a bíróságtól, hogy rendelje el a TikTok tevékenységének leállítását és szabjon ki büntetéseket minden egyes jogsértésért.

Brian Boynton főügyészhelyettes szerint erre azért van szükség, hogy megakadályozzák az alpereseket abban, hogy szülői beleegyezés nélkül gyűjtsék össze és használják fel kisgyerekek személyes adatait.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 36. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2024/36. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten sem volt telitalálat, így a 37. héten már 600 millió forintért játszhatnak majd a játékosok.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 9. hétfő
Ádám
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?