18 °C Budapest
:biggrin:Pole vaulting athlete is going to perform a high jump on an . stadium full of spectators.

Párizs 2024: így szerepeltek hétfőn a magyar atléták, nincsenek jó híreink

2024. augusztus 5. 13:45

Klekner Hanga 4,40 métert ért el a női rúdugrás selejtezőjében, így nem jutott fináléba hétfőn a párizsi olimpián. Nem jutott döntőbe a 400-as futó Molnár Attila sem.

A debreceniek atlétája június végén 4,57 méterre javította az országos csúcsot, hétfőn pedig második próbálkozására ugrotta át a 4,20-as kezdőmagasságot, majd szintén másodikra a 4,40-et. A következő emelés után, 4,55 méteren aztán már nem járt sikerrel, és a 25. helyen végzett.

A fináléhoz 4,70 méteres selejtezőmagasságot állapítottak meg, ám ezúttal a 4,55-t is csupán 11-en teljesítették, így a fináléba azok is bejutottak, akik a 4,55-ön úgy estek ki, hogy előtte nem rontottak ugrást. Mindez azt jelenti, hogy 20 sportoló szerepelhet a döntőben, amiről Klekner két rontása miatt maradt le.

Az ugrók versenye közben a férfi 400-asok vigaszági futamait is megrendezték. A harmadik futam hármas pályáján kapott helyet a magyar csúcstartó Molnár Attila, aki vasárnap az előfutamában hatodik lett. A párizsi játékokra bevezetett vigaszágas rendszerrel szemben az FTC sprintere már vasárnap megfogalmazta kritikáját, mondván, nem fair, hogy a vigaszágra kerülteknek továbbjutás esetén eggyel többet kell futniuk más elődöntős vetélytársaiknál, ráadásul taktikázásra ad lehetőséget sokaknak, így van, aki az előfutamban rápihen a vigaszágra, mig más mindent kiad magából az első futásra, és ha nem jut tovább, sokkal fáradtabban áll oda a vigaszági folytatásra.

Molnár vasárnap kifutotta magát, és 45.24 másodperccel hatodik lett futamában, viszont azt ígérte, hogy hétfőn is mindent megtesz az elődöntőbe jutásért. A vigaszág kiírása szerint az elődöntőhöz meg kellett nyerni a futamot, vagy a négy futam alapján a két további legjobb idő egyikét kellett elérni. Az már az első futam rajtjánál látható volt, hogy a vigaszági rendszerrel a férfi 400-asoknál sok futó nem tudott mit kezdeni. A nyitófutamban négyen nem álltak rajthoz, majd a másodikból ketten hiányoztak.

Molnár futamában a rajtlistán szereplő hat sprinter közül csak négyen indultak, ami növelte a magyar klasszis esélyeit a futamgyőzelemre, ugyanakkor erre nem volt ezúttal esélye. Az FTC klasszisa sokáig nagyon jó ritmusban futott, és a felső kanyarban szépen felfutott riválisaira, a célegyenesben azonban nem volt meg már a szükséges sebessége, és végül 45.45 mp-es eredménnyel a harmadik helyen ért célba. Ekkor Molnár Attila még reménykedhetett a továbbjutásban, mert az övé volt a második legjobb idő, de a zárófutamban végül a második és a harmadik is jobb lett nála, így véget ért számára az olimpia.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

200-on Takács Boglárka a második vigaszági futam nyolcas pályáján kiválóan futott, és 23.05 másodperccel lett második. Ebből a körből csak a futamgyőztesek és a további két legjobb idő birtokosa lép az esti elődöntőbe, Takács idejénél pedig az első futamban a második és a harmadik is kevéssel jobb volt, így már ekkor biztossá vált búcsúja.

Németh Roland tanítványa ezzel befejezte szereplését Párizsban, ahol 100-on az előfutamból 11.10 másodperces országos rekorddal jutott elődöntőbe, ott pedig hetedik lett futamában. Vasárnap 200-on 23.16 mp-cel lett hatodik az előfutamban, s ezen az időn a vigaszágon több mint egy tizedet javított.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 36. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2024/36. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten sem volt telitalálat, így a 37. héten már 600 millió forintért játszhatnak majd a játékosok.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 9. hétfő
Ádám
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?