18 °C Budapest
Párizs, Franciaország - 2024. március 4: Az olimpiai és paralimpiai játékokra feldíszített párizsi városháza homlokzata. Párizs a 2024. évi nyári olimpiai játékok házigazdája.

Olimpia 2024 Párizs: Betlehem Dávid óriási országos csúccsal a 4. lett 1500 méteres gyorsúszásban

MTI
2024. augusztus 4. 19:33

Betlehem Dávid óriási országos csúccsal a negyedik helyen végzett 1500 méteres gyorsúszásban vasárnap a párizsi olimpián.

A veszprémiek 20 éves versenyzője a szombati előfutamban Kis Gergő 2011-es országos rekordját (14:45.66 perc) megdöntve a nyolcadik idővel (14:45.59) került be a fináléba, amely az ötkarikás úszóprogram utolsó egyéni döntője volt.

Kőkemény mezőny jött össze erre a fináléra, amelyben 1980 óta először volt érintett magyar úszó, akkor Wladár Zoltán - a szövetség jelenlegi elnöke és Moszkvában olimpiai bajnok Wladár Sándor bátyja - hetedik lett. A legjobb nyolc között Betlehem mellett ott volt például a legjobb idővel a szám világbajnoka, a 800 méteren Párizsban már aranyérmes ír Daniel Wiffen, a három éve Tokióban 800-on és 1500-on győztes amerikai Bobby Finke, a 2016-os aranyérmes olasz Gregorio Paltrinieri, az idei vb-n ezüstérmes francia Daniel Aubrey, vagy éppen a 16 éves török Európa-bajnok, junior világcsúcstartó Kuzey Tunceli.

A rajt után Finke kezdte el diktálni az iramot, a táv egyharmadanál egy másodperccel a világcsúcson belül haladt, míg a negyedik helyen tempózó Betlehem közel három másodperccel gyorsabb volt ekkor, mint az előfutamában. Ezer méternél Betlehem már négy másodperccel volt gyorsabb országos csúcsánál, Finke, Paltrinieri és Wiffen eközben ellépett a többiektől, előbbi kettő óriási csatába kezdett egymással, mindketten világcsúcs részidőn belül voltak 150 méterrel a cél előtt. Végül Finke megdöntötte a kínai Szun Jang 2012-es londoni rekordját (14:31.02), 14:30.67 perccel csapott célba.

Betlehem a fantasztikus hajrájának köszönhetően negyedikként csapott célba, 14:40.91-gyel úgy, hogy az utolsó 50 métere jobb volt, mint a győztesé, majdnem öt másodpercet faragott az országos csúcsból.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ebben a számban az olimpiák történetében korábban egyetlen alkalommal volt magyar dobogós, Mitró György 1948-ban Londonban bronzérmet szerzett.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 36. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2024/36. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten sem volt telitalálat, így a 37. héten már 600 millió forintért játszhatnak majd a játékosok.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 9. hétfő
Ádám
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?