19 °C Budapest
Lottószelvény

Fontos bejelentés jött az Ötöslottó szombati sorsolásáról: erről minden játékosnak tudnia kell

2024. augusztus 1. 14:05

Több mint 4 milliárd forintra nőtt az Ötöslottó várható főnyereménye, miután 21 hete nem született telitalálatos szelvény. Amennyiben a szombati sorsoláson valaki egyedüliként eltalálja mind az öt nyerőszámot, minden idők ötödik legnagyobb főnyereménye talál gazdára.

Bár közel 150 napja halmozódik az Ötöslottó főnyereménye, vétek volna azt hinni, hogy Fortuna elpártolt a szerencsevadászoktól, hisz az elmúlt 22 hétben 508 játékos vált milliomossá a négyes találatoknak köszönhetően.

A mintegy öt hónapja tartó halmozódás miatt az egy telitalálatosra jutó nyeremény összege mostanra belépett a TOP5-be, hisz szombaton már 4,215 milliárd forintért izgulhatnak a játékosok. Ha ezt az óriási összeget ezres címletekben egymásra raknánk, a pénztorony magassága meghaladná a 460 km-t, ugyanezt a távot autóval 80 km/h sebesség mellett megközelítőleg 6 óra alatt tudnánk megtenni.

Az Ötöslottó történetében egyáltalán nem ritka a hónapokon át tartó halmozódás: minden idők leghosszabb telitalálat nélküli periódusa 39 hétig tartott – ekkor a szerencsés nyertes több mint 6,4 milliárd forintot vitt haza. A nyeremény halmozódására egyébként 52 hét áll rendelkezésre, ezután a főnyeremény nem növekszik tovább. Ha az utolsó sorsoláson sincs telitalálatos szelvény, akkor a főnyeremény a részvételi szabályzat alapján a többi nyertes között kerül felosztásra, de erre a játék 67 éves története során még egyszer sem volt példa.

A nyertesnek 90 nap áll rendelkezésre, hogy jelentkezzen nyereményéért az úgynevezett nagynyertes vonalon.

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső ÖTÖSLOTTÓ aloldalunkon

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 9. hétfő
Ádám
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?