Párizs 2024: győzelemmel kezdett Ungvári Attila cselgáncsozó, elképesztő nyilatkozatott tett a mérkőzése után

Párizs 2024: győzelemmel kezdett Ungvári Attila cselgáncsozó, elképesztő nyilatkozatott tett a mérkőzése után

MTI
2024. július 30. 11:12

A 81 kilogrammos Ungvári Attila győzelemmel kezdett kedden a párizsi olimpia cselgáncstornáján.

A Budaörsi SC sportolója - aki 35 évével a magyar dzsúdós küldöttség korelnöke - helyezetlenül zárta első ötkarikás seregszemléjét Tokióban, a francia fővárosban pedig a 32 között a kazah Abilajhan Zsubanazarral kezdett. Az olimpiai ezüstérmes szövetségi kapitány, Ungvári Miklós öccse eddigi egyetlen találkozójukon legyőzte az Ázsia-bajnoki harmadik riválisát 2022-ben a bakui Grand Slamen.

A második csata mozgalmas, de pont nélküli négy percet hozott. A háromszoros Eb-bronzérmes magyar állt közelebb ahhoz, hogy végigvigyen egy akciót, ami azt eredményezte, hogy ellenfelét megintették. Az aranypontig tartó ráadás első percében mindkét dzsúdóst figyelmeztette a mérkőzésvezető, így a kazah kötel került a leléptetéshez. Zsubanzabar ekkor aktívabb volt, de Ungvári jól védekezett, majd 1:58 perc telt el a hosszabbításból, amikor egy belső horogdobásra kapott vaazarival megnyerte az összecsapást.

Higgadtnak éreztem magam belülről, mindig jó ütemeket fogtam el a befordulásnál, ezáltal sikerült sidó előnyt szereznem. Jönnie kellett a srácnak, megpróbáltam a hosszabbításban ráülni erre a két sidóra, de így még jobb, nem kellett küszködni tovább, mert egy vazaarit esett

- nyilatkozott a Karvaly becenévre hallgató Ungvári. Bár a kazah cselgáncsozó vitatta az akciót, Ungvári tisztának látta a helyzetet: "Abszolút nem gondoltam kétesnek, a lábam ott volt, odasepertem, ő elesett az oldalára, egyértelmű vazaari volt" - mondta Ungvári, akire a 16 között az olimpiai harmadik, világ- és Európa-bajnok belga Matthias Casse vár, akitől kikapott eddigi egyetlen találkozójukon. A folytatásban a 63 kilós Özbas Szofi is bemutatkozik a Mars-mező Arénában, a BHSE versenyzője a cseh Renata Zachova ellen kezd.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

A teljes mai menetrendet ide kattintva találod!

Címlapkép forrása: MTI/Illyés Tibor

NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 8. vasárnap
Mária, Adrienn
36. hét
Szeptember 8.
Kisboldogasszony
Szeptember 8.
A Magyar dal napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?