28 °C Budapest
Párizs, 2024. július 29.Pusztai Liza az olasz Michela Battiston elleni asszójában a legjobb 16 közé  jutásért a nõi kard egyéni versenyében a 2024-es párizsi nyári olimpián a Grand Palais kiállítócsarnokban 2024. július 29-én.MTI/Illyés Tibor

Olimpia 2024: egy magyar vívó biztos nem juthat tovább koradélután, Márton Anna, Pusztai Liza és Szűcs Luca is a legjobb 16 között

MTI
2024. július 29. 12:28

Márton Anna, Pusztai Liza és Szűcs Luca is a legjobb 16 közé jutott a női kardozók hétfői olimpiai versenyében. Márton Anna és Pusztai Liza egymás ellen mérkőzik koradélután, Szűcs Lucára bolgár vagy japán ellenfél vár a következő körben.

Harmadikként Márton Anna is biztosította helyét a legjobb 16 között a női kardozók hétfői olimpiai versenyében. A venezuelai Katherine Paredes Torres magabiztos búcsúztatása után jóval erősebb ellenfél várt a csapatban világbajnok, egyéniben három éve olimpiai negyedik helyezett magyar vívóra. A világranglistán negyedik spanyol Lucia Martin Portuguest kellett legyőznie, és ezt magabiztos produkcióval meg is tette: 15-8-ra nyert.

Döcögve indult a mérkőzés, Márton Anna eleinte sokat vitatkozott a bíróval, piros lapot kapott és ezzel együtt pont járt ellenfelének. A magyar vívó ettől csak még agresszívabban támadott, míg a spanyol közbevágásokkal próbálkozott. A Martin Portuguesnél egy fejjel magasabb Márton taktikája jobban érvényesült, 8-5-ös vezetéssel mehetett pihenőre.     

A folytatásban már nem változott a helyzet, gyorsan 13-6 lett az eredmény, végül Márton hét tus különbséggel nyerte az asszót. Ellenfele a 16 között Pusztai Liza lesz 14.30-kor.

Pusztai Liza jó kezdés után, küzdelmes mérkőzésen jutott tovább, a júniusi Európa-bajnokságon ezüstérmes magyar vívó az olasz Michela Battistonnal csapott össze, akit az Eb-n a negyeddöntőben két tussal legyőzött. Most három találatnyi lett a különbség, pedig akár több is lehetett volna, legalábbis a kezdés alapján. Pusztai ellenállhatatlan volt, 8-1-re elhúzott, de aztán némileg elbizonytalanodott, ellenfele pedig 10-9-re felzárkózott. A vége megint jól alakult magyar szempontból, pedig még 13-12-nél is izgulni kellett. Az utolsó két tust a magyar vívó adta. 

Szűcs Luca fordulatos mérkőzésen szintén a legjobb 16 közé jutott a női kardozók hétfői olimpiai versenyében. A csapatban kétszeres világbajnok magyar vívó azzal a Martina Criscióval találkozott a 32 között, aki szintén csapatban érte el eddigi legnagyobb sikerét, amikor tagja volt a 2017-es vb-n aranyérmes olasz válogatottnak. Szűcs Luca remekül kezdett, gyorsan 3-0-s előnyre tett szert, Criscio viszont ugyanilyen gyorsan átvette a vezetést. A magyar vívó szerelésigazítással próbálta megtörni ellenfele lendületét, de ez nem sikerült, Criscio ekkor továbbra is pontosabban és ledületesebben vívott, 7-4-re elhúzott. Szűcs innentől kezdeményezőbben lépett fel, majd szép közbevágásokkal átvette a vezetést (8-7).

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

A pihenő után Szűcs két találatot is vitatott, amikor a bíró szerint az olasz lépett fel támadólag, így ő kapta a pontot. Ez nem zökkentette ki a magyar kardozót, 10-10 után három tiszta tus következett. Most Criscio próbált időt nyerni azzal, hogy levette a sisakját, de ez sem segített rajta, Szűcs Luca biztosan vitte be a következő két találatot, majd boldog sikítással nyugtázta az eredményt. A következő körben a bolgár Joana Ilievával vagy a japán Takasima Riszával mérkőzik a negyeddöntőért 14.30-kor.

Címlapkép: Illyés Tibor, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 8. vasárnap
Mária, Adrienn
36. hét
Szeptember 8.
Kisboldogasszony
Szeptember 8.
A Magyar dal napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?