Párizs 2024: kiderült, valójában mennyire érdekli a magyarokat az olimpia

Párizs 2024: kiderült, valójában mennyire érdekli a magyarokat az olimpia

2024. július 24. 19:15

Egy a közelmúltban végzett közvéleménykutatás, amely a közelgő nyári olimpiai játékok iránti érdeklődést vizsgálta, tizenkét európai országban különböző szintű lelkesedést mutatott. A felmérés rávilágít arra, hogy jelentős eltérések mutatkoznak abban, hogy a különböző országok lakosai hogyan tervezik követni a sporteseményeket, de az kijelenthető, hogy Közép-Európa olimpiai lázban ég.

Szlovénia bizonyult a leglelkesebb országnak, ahol a válaszadók 77%-a tervezi szorosan figyelemmel kísérni az olimpiát. Hasonlóan magas az érdeklődés Horvátországban és Montenegróban, ahol a lakosság 75, illetve 68%-a tervezi nézni az olimpiai eseményeket. Ezzel szemben Románia és Ausztria mutatja a legkevesebb érdeklődést a játékok iránt, a románok 53%-a és az osztrákok 46%-a nyilatkozta, hogy nem nézi majd a játékokat.

Az eredményekben erős nemzeti büszkeség mutatkozik meg, mivel sok válaszadó kifejezetten akkor tervezi nézni az olimpiai eseményeket, amikor a saját országának sportolói versenyeznek. Ezt a nézői trendet Szerbia vezeti, ahol a válaszadók 36%-a kizárólag a saját országának sportolóira kíváncsi. Szorosan mögötte Lengyelország 35%-kal, majd Csehország 31%-kal következik, ami azt mutatja, hogy a közönség jelentős részét elsősorban a saját országának résztvevőik érdeklik. Szlovénia, Horvátország és Magyarország is hasonló tendenciát mutat 30, 30 és 26 százalékkal - derül ki a Ceper kutatásából.

Az olimpiai játékok egyet jelentenek az aranyérmek megszerzésével, azonban a megkérdezett országok többsége bizonytalan abban, hogy hány aranyérmet nyerhet a nemzeti csapata. Átlagosan a válaszadók 23%-a nem tudott választ adni, de sokan optimisták voltak a kérdést illetően. A 0-tól 10 feletti skálán Magyarország volt az első ország, ahol a válaszadók 16%-a 10-nél több aranyérmet várt. Más országok kevésbé bizonyultak optimistának. Montenegróban a válaszadók 27%-a azt várta, hogy az országuk nem nyer egyetlen aranyérmet sem, ezt követi Észak-Macedónia 19%-kal. Átlagosan a legtöbb ország 3 aranyérmet vár hazájuknak. Ilyen sokrétű elvárás mellett a nyári olimpia meglehetősen izgalmas eseménynek ígérkezik egész Közép-Európa számára.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 7. szombat
Regina
36. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. szeptember 7. 19:17