30 °C Budapest
Budapest, 2021. május 24.Eladó lakást hirdetõ felirat egy erkélyen a fõváros VIII. kerületében Józsefvárosban, az Illés utcában lévõ lakóházon.MTVA/Bizományosi: Róka László ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Brutál díjemelés élesedik Magyarországon: ez fájni fog a lakásvásárlóknak, mélyen zsebbe kell nyúlni

2024. július 13. 09:23

Július 29-től átlagosan 60 százalékkal drágulnak a földhivatali ügyintézés díjai. A drágulás azokat érinti, akik ingatlant vásárolnak, ajándékoznak vagy adnak el, illetve azokat, akik hitelt vesznek fel. 

Július 29-től átlagosan 60 százalékkal drágulnak a földhivatali ügyintézés díjai – írja az Index. Az erről szóló rendelet még június végén jelent meg a Magyar Közlönyben.

A drágulás azokat érinti, akik ingatlant vásárolnak, ajándékoznak vagy adnak el, illetve azokat, akik hitelt vesznek fel. Ugyan a nem hiteles tulajdoni lapot évente kétszer továbbra is ingyen le lehet majd lekérni, az e-hiteles tulajdoni lapért a mostani 3000 forint helyett 4800 forintot kell fizetni, míg papíralapú dokumentumért 6250 forint helyett 10 ezer forintot.

A változásbejegyzés 4000 forinttal 10 600 forintra drágul, a jelzálogjog bejegyzés pedig 12 600 forintról 20 ezer forintra, de például a soron kívüli ügyintézésért is – legfeljebb 5 ingatlan esetében – a mostaninál 6000 forinttal többet, 16 ezer forintot kell majd fizetni.

Címlapkép: Róka László, MTI/MTVA 

NEKED AJÁNLJUK
Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

NAPTÁR
Tovább
2024. augusztus 8. csütörtök
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?