Ingatlanos bombaüzlet a tengerparton?

Pénzcentrum
2008. február 27. 13:00

A huelvai ingatlanpiacot csupán mint Andalúzia elveszett kincsesládáját emlegetik, hiszen itt található meg Európa egyik legjobb, legszebb tengerpartja, az egyes települések vonzóak, az ingatlanárak pedig a szomszédos, Portugáliában fekvő Algarve árszintjének felét teszik ki.

A spanyol Andalúzia régióban megtalálható Huelva fehér homokkal borított strandjai nem csupán a turisták számára jelenthetnek vonzó célpontot, a befektetőknek is érdemes errefelé körülnézniük.

El Rompido falva Huelvában
Forrás: telegraph.co.uk

Huelva kétharmada nemzeti park, így a régió nagy része érintetlen, kevés fejlesztés zajlik. A tavalyi év során Spanyolországban épített 800 ezer ingatlan mindössze 1 százalékát emelték ebben a térségben. Az elszigeteltség persze azt az érzést keltheti, hogy a világ végére érkeztünk, melyet még az is fokozhat, hogy a legközelebbi repülőtér Faro, illetve Sevilla, egy-egy órányi autóútra van, a befektetés értékéből tehát levonhat a térség nehezen megközelíthető.

Mit vehetünk Huelvában?
Forrás: telegraph.co.uk

A másik oldalon viszont sokat nyomhat a latban a Huelva előtt álló fejlődési lehetőség, ugyanis 2012-ben tervezik megnyitni a térség nemzetközi repülőterét. Huelva pillanatnyilag még Andalúzia legkevésbé látogatott régiójának számít, azonban szakértők 1-5 milliós utasforgalomra számítanak a megépülő légikikötőnek köszönhetően.

Egy másik nagy előnye Huelvának az alacsony árszint. Míg a Costa de la Luz Cadiz tartományában megtalálható villák árai 140 millió forintnál kezdődnek, addig Huelvában már 52 millió forintért kaphatunk tágas házat, nagy földterülettel. Ugyanakkor mivel az Atlanti-óceán partvidékéről van szó, Malagánál szelesebb régióról van szó. Ráadásul a térségre nagy mértékű szezonalitás jellemző, hiszen általában csupán nyáron érkeznek ide turisták.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 16. hétfő
Edit
38. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?