Betiltják az "energiafaló" gépeket?

Pénzcentrum
2008. február 1. 09:30

Az Európai Parlament tegnapi szavazásán elfogadta azt a javaslatot, amely a kevéssé energia-hatékony eszközök betiltását célozza. Az Európai Bizottságnak ennek megfelelően ki kell dolgoznia a menetrendet, vagyis a javaslat által tiltólistára tett termékek kivonásának gyakorlati megvalósítására irányuló javaslatot - írja a Napi.

A tiltás alá kerülő termékek között ott van a nyugat-európai államokban érvényes dohánytilalom bevezetése óta oly népszerűvé vált kertfűtés, melyet a vendéglátóiparban és magánházaknál is széles körben alkalmaznak, bár egyelőre még nem nálunk.

A teraszfűtők eltűnése nem, az elektronikus berendezések standby üzemmódjának betiltása azonban annál érzékenyebben érintené a hazai fogyasztókat is. Az intézkedések az üvegházhatást okozó gázok emissziójának csökkentésére irányulnak.

A tv-n és a DVD- lejátszón azonban mégiscsak egyszerűbb megnyomni a gombot, mint meggyőzni egy dohányzó vendéget arról, hogy kint a hidegben üljön. Az előzetes becslések szerint a teraszfűtők betiltása csupán az Egyesült Királyságban 250 millió fontos veszteséget okozna a vendéglátóiparnak.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 16. hétfő
Edit
38. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?