Olcsó lakások jó helyen: nem erről álmodtál?

Pénzcentrum
2008. január 3. 14:00

A jogszabály-módosítások és a megfelelően árazott kínálat a VI. és a VII. kerület esetében is a vártnál nagyobb forgalmat hozott december első két hetében. A vásárlók és az eladók egy része egyértelműen a változó jogszabályi környezet hatására hozta előbbre vagy épp halasztotta el a döntést és a tényleges lépések megtételét.

A belvárosi kerületek esetében az Otthon Centrum irodái arról számoltak be, hogy a külföldi befektetők továbbra is jelentős érdeklődést mutatnak a befektetésre alkalmas ingatlanok iránt. A VII. kerület esetében, ahogy azt a Pénzcentrum kérdésére Horváth Boglárka, az Otthon Centrum munkatársa elmondta, a külföldiek, többségében olasz és spanyol kisbefektetők, a belső területeket választják.

Számukra elsődleges fontosságú az adott ingatlan elhelyezkedése, tömegközlekedéssel való elérhetősége, melyet a kiadhatóság garanciájának tekintenek. A külföldi vásárlók emellett nem szívesen vásárolnak romos, lift nélküli házban, többségük kifejezetten utcai tájolású lakást keres.

A külföldiek akár a nagyobb, 100 négyzetméter körüli lakásokat is szívesen vásárolnak, tudhattuk meg Murányi Ákostól, a Duna House vezető elemzőjétől. Ezek igényesen felújítva ugyanis viszonylag könnyen kiadhatóvá válnak, főként ha nem lakáscélra akarják hasznosítani őket.

A külföldiek mellett jobb környéket kereső fiatalok, vidékről felköltöző egyetemisták és a minőségi lakáscserét választó családok keresnek a VII. kerületben, főként a megfizethetőbb külső részeken. Itt akár már 200-220 ezer forint környékén is lakáshoz juthatnak, 220-250 ezer forintos négyzetméteráron pedig már jó elhelyezkedésű, felújított használt ingatlanokkal találkozhatnak az érdeklődők.

Aki nem szereti a századelős épületek világát, vagy fél a magas rezsiköltségektől, 360-380 ezer forintos négyzetméteráron új lakások közül válogathat, bár még mindig a külső VII. kerületben. A belső területeken folyó foghíj- és tetőtérbeépítések esetében az árak ugyanis a minőség és az elhelyezkedés függvényében ennél jóval magasabbra 5-6 ezer forintra rúgnak, négyzetméterenként.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A jelenleg zajló fejlesztésekkel elégedetlen keresőknek sincs oka aggodalomra, a kerületben ugyanis még bőven akad hely fejlesztésre, bár az előkészítés az engedélyeztetés és a szomszédokkal való egyezkedés miatt lassú, a területen ugyanis kevés a szabad telek, és a meglévők is főként foghíjbeépítésekre alkalmasak.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 19. csütörtök
Vilhelmina
38. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. szeptember 18. 21:17