Értékpapírokkal kényelmesen (x)

Pénzcentrum
2012. október 8. 15:00

Mindannyiunk számára fontos, hogy a megtakarításainkkal, befektetéseinkkel kapcsolatos ügyintézés egyszerű, gyors és kényelmes legyen. Ebben nyújt segítséget a tőzsdei kereskedésre fókuszáló OTPdirekt Bróker szolgáltatás. Az online tőzsdézésről kérdeztük szakértőnket, Nyitrai Győzőt, az OTP Bank Értékpapír és Vagyontervezési Szolgáltatások Főosztályának igazgatóját.

Hogyan foglalná össze a szolgáltatás lényegét?
Az OTPdirekt Bróker az OTPdirekt internetes szolgáltatás tőzsdei kereskedésre fókuszáló prémium funkciója, segítségével a tőzsde mellett a banki szolgáltatások, valamint az egyéb értékpapírok is azonnal, egy platformon elérhetők. Egyesíti magában tehát a banki és befektetési szolgáltatások előnyeit. A szolgáltatás sikerét mutatja, hogy míg az idei év során hónapról hónapra csökkent a háztartások internetes csatornákon bonyolított értékpapír forgalmának aránya, addig mi azt tapasztaljuk, hogy az OTP direkt internetes csatornáin bonyolított értékpapír forgalom, valamint az OTPdirekt és az OTPdirekt Bróker felhasználóinak száma is egyre nő.

Melyek a szolgáltatás főbb funkciói, előnyei?

Az OTPdirekt Bróker real-time adatokat biztosít a BÉT adatszolgáltatója által meghatározott feltételek szerint, továbbá a limit- és piaci áras megbízáson túl lehetőség van egyéb (aktiválási áras és day-trade) ügyletek rögzítésére is. A szolgáltatás segítségével a BÉT mellett a német XETRÁ-n forgalmazott részvényekre is adható adásvételi megbízás.
A szolgáltatás számos egyéb, kényelmi funkciót nyújt, melyek a következők:

  • Értékpapír SMS kontroll szolgáltatással tájékoztatást kaphatnak az ügyfelek az értékpapír tranzakciókkal kapcsolatos eseményekről.
  • Árfolyamriasztás SMS szolgáltatás keretében a Bank az ügyfél által meghatározott részvény előre meghatározott szintű árfolyam elmozdulása esetén a megadott mobiltelefonszámra automatikus SMS értesítést küld.
  • Grafikonrajzoló alkalmazás segítségével lehetőség van a különböző értékpapírok historikus árfolyam-elmozdulásainak grafikus megjelenítésére, technikai elemzésére.
  • A grafikus portfóliókimutatás és hozamszámítás funkciók megkönnyítik az ügyfél portfóliójának figyelemmel kísérését.
  • Az adóoptimalizáló riport pedig segítséget nyújt az adóbevallás elkészítéséhez.


Kiknek ajánlaná az OTPdirekt Bróker szolgáltatást?
Az OTPdirekt Bróker elsősorban nem a profi kereskedőknek, hanem azon tudatos befektetőknek szól, akik aktívan foglalkoznak pénzügyeikkel, szeretnék hatékonyabban kihasználni az értékpapír befektetések nyújtotta előnyöket, illetve tőzsdei tranzakciókat szeretnének végezni a szolgáltatás gyors információ és döntéstámogatási lehetőségeinek kihasználásával, mindezt alacsony megbízási díjakkal.

Hogyan lehet igényelni a szolgáltatást?
Az OTPdirekt Bróker szolgáltatás igényléséhez szükség van OTPdirekt internetes szerződésre, a számlakörbe bevont értékpapírszámlára, valamint Mobil Aláírásra. A fentiekkel rendelkező ügyfeleink online módon, bankfiók felkeresése nélkül igényelhetik az OTPdirekt internetes szolgáltatás "OTPdirekt Bróker" menüpontjában.

Milyen internetes szolgáltatásokat érintő újításokat vezettek be a közelmúltban?

Az immár kétmillió ügyfelet számláló OTP direkt megújulásával párhuzamosan az OTPdirekt Bróker felületünk is megújult. Nyár vége óta kötvényjegyzésekkel bővült az interneten elérhető szolgáltatások köre, októbertől pedig már befektetési alapok jegyzésére is lehetőség nyílik internetbankunkban.

A tájékoztatás nem teljes körű. A termékek és szolgáltatások díjait, részletes feltételeit, illetve a további információkat megtalálhatja az OTP Bank fiókjaiban és a www.otpbank.hu oldalon közzétett vonatkozó Üzletszabályzatokban és hirdetményekben.

(x)

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. szeptember 16. 19:40
A TV2 bejelentette, hogy október 26-án immár ötödik évadával érkezik a Dancing with the Stars, amely...
Holdblog  |  2024. szeptember 15. 17:57
Bár a következő 10 évet még a világranglista első 50 helyén szeretné tölteni Marozsán Fábián, már a...
Kasza Elliott-tal  |  2024. szeptember 15. 16:49
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
Kiszámoló  |  2024. szeptember 15. 13:33
A gyenge kereslet miatti félelem padlóra küldte az olaj árát, hároméves mélypontra zuhant a kőolaj á...
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 16. hétfő
Edit
38. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?