13 °C Budapest

Tőzsdén a Biggeorge's-NV 1. Ingatlanfejlesztő Befektetési Alap

Pénzcentrum
2007. február 12. 10:19

A Biggeorge's-NV 1. Ingatlanfejlesztő Befektetési Alap a Biggeorge's-NV Ingatlanfejlesztő zRt. leányvállalata, a Biggeorge's-NV Ingatlan Befektetési Alapkezelő zRt. első alapjaként 1 milliárd 10 millió forintos induló saját tőkével 2006. végén jött létre. Az alap befektetési jegyeit 2007. február 2-án vezették be a Budapesti Értéktőzsdére.

Az ingatlanalap-kezelés nem új keletű tevékenység a Biggeorge's csoport életében, mivel a csoport társtulajdonosként 2000-ben úttörő módon indította útjára az első nyilvános, nyílt végű ingatlanalapot, az Európa Ingatlanbefektetési Alapot kezelő Európa Alapkezelő Rt-t, melyet 2004-ben a HVB bankcsoport részére értékesített.

A befektetési alap piac újdonságaként a nyilvános, zártvégű, 10 éves futamidejű, ingatlanfejlesztő befektetési alap befektetési jegyeit - a kötvény kibocsátási programokhoz hasonló - kibocsátási program keretében vásárolhatják meg a befektetők. Az alapkezelő az első, 2006. decemberi kibocsátás után a közeljövőben újabb részkibocsátásokkal kívánja az alap saját tőkéjét növelni. A kibocsátási program segítségével, a "szabályozható pénzbeáramlás" révén folyamatosan biztosítható lesz a magas ingatlan feltöltöttségi arány, mely várhatóan - az ingatlan befektetési alapok piacán eddig megszokottól - magasabb hozamokban is megmutatkozik majd.

A részkibocsátások során a befektetési jegyeket elsősorban intézményi befektetőknek kínálja majd az alapkezelő. A biztosítók, nyugdíjpénztárak és alapokba fektető alapok mellett az alapkezelő nem zárja ki, hogy akár más ingatlanalapok is fektetnek majd az alapba, kiváltva állampapír befektetéseik egy részét, és javítva saját hozamukat.

Az alap portfóliójába döntő részben ingatlanfejlesztési projektek kerülnek majd. Mivel az ingatlanfejlesztés eredendően nagyobb értékteremtési tartalommal bír a kész ingatlanok tartásával szemben, ez, valamint a Biggeorge's-NV által követett minőségi ingatlanfejlesztési filozófia -az alapkezelő várakozásai szerint- kiemelkedő hozam elérését teszi majd lehetővé. A jó teljesítményben az alapkezelő is erősen motivált. Az alap kibocsátási tájékoztatójában foglaltak szerint az alapkezelő közgyűlése minden évben célhozamot határoz meg, az e feletti hozam sikerdíjként illeti meg az alapkezelőt.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 583 438 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 137 058 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,68% a THM, míg a MagNet Banknál 6,76%; a Raiffeisen Banknál 7,00%, az Erste Banknál szintúgy 7,00%, az OTP Banknál pedig 8,16%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

A Biggeorge's-NV Alapkezelő zRt. tervei között további, akár bizonyos intézményi befektetők számára "testreszabott" ingatlanfejlesztő, és ingatlanforgalmazó alapok indítása is szerepel. Az alapkezelő működésének első 2-3 évében a kezelt vagyon - az alapkezelő tervei szerint - több tízmilliárd forintra is növekedhet.

PC BLOGGER & PODCASTER
KonyhaKontrolling  |  2024. október 18. 07:45
Nagyon szeretem a Facebook hirdetéseit, mert minden nap más titkot tudhatok meg a gazdaggá válásra....
MEDIA1  |  2024. október 17. 15:56
A jogtulajdonossal kötött exkluzív szerződés értelmében a focirajongók Magyarországon kizárólag az R...
Holdblog  |  2024. október 17. 09:08
Az erőltetett béremelések csak egy dologhoz vezetnek egy igen szűk munkaerőpiacon: inflációhoz. Zsid...
Kiszámoló  |  2024. október 16. 18:58
Tanácsadások alkalmával nagyon sokszor feljön témában, hogy az ügyfél lakást cserélne, leginkább azé...
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 18. péntek
Lukács
42. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?