A vendéglátóipar itthon lassan a túlélésért küzd – a munkaerőhiány évről évre súlyosabb.
Többéves kedvezőtlen folyamat után pozitív változásként csökkenés figyelhető meg a fiatalkorú közfoglalkoztatottak számában - írta belügyminisztériumi adatokra hivatkozva a Magyar Nemzet.
Míg 2013 és 2015 között tizenegyszeresére nőtt a tizennyolc év alatti közfoglalkoztatottak száma, addig 2016-ban majdnem a felére csökkent az előző évi adatokhoz képest - olvasható a lapban.
Ez - mint írták - az jelenti, hogy míg 2013-ban átlagosan egy-egy napon csupán 102 fiatalkorú dolgozott közfoglalkoztatottként, 2014-ben már ötször ennyi, 2015-ben pedig már 1123. Tavaly ezzel szemben 552 fiatalkorú dolgozott átlagosan egy-egy napon közfoglalkoztatottként.

"Gyakori tévhit, hogy fenntarthatóan élni drága. (...) Pedig a fenntarthatóság sokkal gazdaságosabb" - Hegedűs Kristóf.
Egy fiatal közgazdász házaspár miért dönt úgy, hogy a budapesti életet hátrahagyva a Mátrába költözik, és megment egy 3,2 hektáros, kivágásra ítélt gyümölcsöskertet?
A környezettudatos, fenntartható életmód kialakítása mindannyiunk közös érdeke.
Anita a kislányának keresett használt télikabátot az online piacon, de a hatalmas kínálat ellenére sem találta meg, amit keresett. Így született meg a Ruhacsúszda ötlete.
-
Egy jó szörp titka: így lett a házi receptből sikeres vállalkozás
A semmiből indulva vált országosan ismert prémium márkává a Mayer szörp.
-
Neked 1%, nekik egy újabb lépés a kórházi magány ellen (x)
Az Amigos a gyerekekért önkéntesei, 10 éve viszik a játékos nyelvtanulást a kórházakba. Segítsd őket, hogy jövőre is ott lehessenek a kórházi ágyak mellett.
-
Kiváló minőségű tejtermékek minden napra (x)
A Sole-Mizo Zrt. hat Mizo márkaterméke szerezte már meg a KMÉ-védjegyet, amely a kiemelkedő minőség garanciája a fogyasztók számára.
Portfolio Gen Z Fest 2025


