Businessman checking stock market data

Kevesen gondoltak arra, ami a magyar tőzsdén történt: jó lóra tett, aki ide rakta a pénzét?

MTI
2024. október 27. 18:04

Csökkenő forgalomban alig mozdult a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a négynapos kereskedési héten, pénteken a BUX 74 263,78 ponton zárt, 35,58 ponttal, 0,05 százalékkal alacsonyabban, mint egy héttel korábban.

A részvénypiac forgalma a héten 34,74 milliárd forint volt az előző héten elért 53,80 milliárd forint után, a vezető részvények vegyesen teljesítettek.

Hétfőn visszafogott volt a hangulat a tőkepiacokon, kivárás jellemezte a befektetőket, a magyar részvényindex kis csökkenéssel fejezte be a kereskedést. Kedden délután, az amerikai tőzsdenyitás után elromlott az általános piaci hangulat, ami lehúzta az európai részvényindexeket, a BUX iránykeresés után végül kis mínuszban zárt. Csütörtökön jó hangulatban kereskedtek a Budapesti Értéktőzsdén, de ez a nap végén megváltozott, és ismét gyengült kissé a BUX. A hét utolsó kereskedési napján emelkedett a hazai részvényindex, felülteljesítette a legtöbb vezető európai tőzsdeindexet, ami elsősorban az OTP erősödésének volt köszönhető.

Az Equilor Befektetési Zrt. heti összefoglalójában kiemelte, hogy új megállapodást jelentett be a Richter és az Abbvie. A vállalatok új kutatási, fejlesztési és licencszerződést kötnek, az együttműködés során olyan kutatást és fejlesztést fognak végezni, amelyek neuropszichiátriai betegségek kezelésére lehetnek alkalmasak. A megállapodás értelmében az együttműködés a felek közös finanszírozása mellett kiterjed mind a preklinikai, mind a klinikai K+F tevékenységekre.

A Richter aláíráskor egy összegben 25 millió dollárt kap, valamint potenciális jövőbeli fejlesztési, engedélyezéshez kötött és kereskedelmi mérföldkő kifizetéseket kaphat. Ezen túlmenően a Richter értékesítésen alapuló jogdíjakat is kaphat. Az AbbVie globális forgalmazási jogokat szerez, kivéve a Richter hagyományos piacait.

A kommentárban kitértek arra, hogy a Mol részvényeire célárcsökkentés érkezett, a Morgan Stanley 3357 forintról 3058 forintra csökkentette a 12 havi célárfolyamot, az ajánlás továbbra is egyenlő súlyozás.

Az Equilor jelezte azt is, hogy célárat emelt az OTP-re a UBS, a korábbi 24 000 forintról 24 800 forintra emelték a 12 havi célárfolyamot, az ajánlás változatlanul vétel. A héten az OTP folytatta a sajátrészvény-vásárlásokat, a társaság hétfőn 21 200, kedden 17 500, csütörtökön 26 500 részvényt vásárolt.

A héten a vezető részvények közül az OTP árfolyama emelkedett a legnagyobb mértékben, 0,53 százalékkal, a papír 19 030 forinton zárt pénteken, 23,8 milliárd forintos heti forgalom mellett.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 583 438 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 137 058 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,68% a THM, míg a MagNet Banknál 6,76%; a Raiffeisen Banknál 7,00%, az Erste Banknál szintúgy 7,00%, az OTP Banknál pedig 8,16%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

A Magyar Telekom 0,37 százalékkal erősödött a héten, a részvény 1078 forinton fejezte be a kereskedést pénteken, heti forgalma mintegy 929 millió forint volt.

A Richter 0,55 százalékkal gyengült, pénteken 10 900 forinton zárt, heti forgalma 4,4 milliárd forintot ért el.

A Mol árfolyama 0,91 százalékot csökkenve 2620 forinton fejezte be a kereskedést pénteken, a részvény heti forgalma megközelítette a 3,7 milliárd forintot.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX pénteken 6831,56 ponton zárt, ami 67,40 ponttal, 1,0 százalékkal százalékkal magasabb az előző hetinél.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. október 27. 10:55
A patriotizmus megjelenik az okostelefonok piacán is: a fogyasztók szívesen választják a hazait. Az...
Kiszámoló  |  2024. október 26. 09:21
Amikor feljön egy-egy téma, legtöbbször azért nem írok róla, mert már írtam. Amikor megnézem, hogy m...
MEDIA1  |  2024. október 25. 22:11
Korábban a V4Square oknyomozó műhely, majd Forbes is arról írt és az ATV Öt című műsorában Dévényi I...
ChikansPlanet  |  2024. október 25. 10:26
Az akkumulátorgyártásban használt ritkaföldfémek bányászatának korlátai miatt egyre nagyobb figyelem...
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 27. vasárnap
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?