14 °C Budapest
Kivágott felvétel fiatal ázsiai nőről, aki hitelkártyát és költségnyugtákat tart a kezében, személyes banki és pénzügyi ügyeket intéz otthon. Költségvetés tervezése, kiadások kiszámítása és pénzügyi számlák kezelése. Otthoni költségvetés készítése. Otthoni pénzügyek. Digitális banki szokások

Ez nem semmi: brutális eredményt ért el a magyar szuperbank 2024 első félévében

MTI
2024. augusztus 29. 16:35

A csökkenő hozamkörnyezetben is jól teljesített az MBH Bank az idei első fél évben: a társaság korrigált adózás előtti eredménye meghaladta a 162,6 milliárd forintot, a csoport mérlegfőösszege pedig 11 727 milliárd forintot tett ki a fél év végén, egy év alatt 12 százalékot emelkedett - közölte a tőzsdei jelentése alapján csütörtökön összeállított összefoglalójában hitelintézet.

A bank közleménye szerint a társaság hitel- és betétállománya jelentősen nőtt: a bruttó hitelállomány a tavalyi bázisidőszakhoz képest 17,3 százalékos növekedéssel 5816 milliárd forintra rúgott, az ügyfélbetétállomány pedig 21,6 százalékos éves emelkedéssel 7626 milliárd forintra nőtt a fél év végére.

A lakossági bruttó hitelállomány, éves szinten 33 százalékos növekedéssel, 2253 milliárd forintra emelkedett, a betétállomány pedig 3159 milliárd forinton zárt, ami 29 százalékkal haladja meg az előző évi értéket.

A vállalati üzletágban éves összevetésben 7,3 százalékos hitelállomány-bővülést ért el a bank, így a bruttó hitelállomány 2891 milliárd forintot tett ki, míg a betétállomány 26,7 százalékos éves növekedéssel 4332 milliárd forint lett.

A jelentés szerint az MBH Csoporthoz tartozó lízingcsoport, amely a 25 százalékos piaci részesedéssel piacvezető, stabil növekedést mutatott az év első hat hónapjában. Az állománya 578,5 milliárd forint volt a második negyedév végén, 8,7 százalékkal nagyobb az egy évvel korábbinál.

Az MBH Bank mérlegfőösszege 11,8 százalékos éves emelkedés nyomán 11 727 milliárd forintot tett ki a fél év végén. A társaság 19,3 százalékos tőkemegfeleléssel és 17,8 százalékos elsődleges-tőkemegfelelési mutatóval zárta a fél évet.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A bank saját tőkéje 24,3 százalékos éve emelkedéssel 1110 milliárd forintra nőtt.

Az MBH Csoport működési költsége 137 milliárd forintot tett ki 2024 első fél évében. A 10 százalék alatti növekedést részben az okozta, hogy áprilistól a Fundamenta költségei is bekerültek az elszámolásba - derül ki a bank tájékoztatójából.

Az MBH Bank az első félévben összesen 33,2 milliárd forint bankadót és extraprofit adót számolt el - jegyezte meg a jelentés.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. szeptember 13. 18:30
Orbán Viktor a kormánypropaganda átalakítását tervezi, ami mögött Magyar Péter és a Tisza Párt előre...
Holdblog  |  2024. szeptember 13. 08:23
Blázzsal ketten kitárgyaljuk a magyar gazdaságot. Mint a TV-ben. Meg egy kis káromkodás. Jó szórakoz...
KonyhaKontrolling  |  2024. szeptember 13. 07:45
Amikor hitelt akarunk felvenni, legtöbben az internetről, vagy személyesen a bankoktól tájékozódunk....
Bankmonitor  |  2024. szeptember 12. 16:23
Bankszámláink és bankkártyáink sokkal több lehetőséget nyújthatnak, mint azt elsőre gondolnánk. Tíze...
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 14. szombat
Szeréna, Roxána
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. szeptember 14. 07:02