Unrecognizable man signing new home purchase agreement with wife. Young couple buying first home together. First time owners signing contract. Real estate concept.

Nem megy jól a hazai ingatlanosoknak: jócskán esik az árbevétel - kipukkadt a lufi?

2024. május 31. 21:28

A Duna House csoport első negyedéves konszolidált árbevétele 8,9 milliárd forintot tett ki, ami 5 százalékos csökkenés a tavalyi első negyedévhez képest; a kamatfizetés, adózás és amortizáció előtti nyeresége (EBIDTA) 19 százalékkal nőtt, és 992 millió forint volt - közölte a cégcsoport pénteken.    

A csoport a transzparencia érdekében 2019. második negyedévétől tisztított core korrigált eredménykategóriákat tesz közzé, amelyben a MyCity ingatlanfejlesztő tevékenység eredménye mellett további korrekciót hajt végre a menedzsment által egyedinek, vagy a csoport eredménytermelésének megítélése szempontjából lényegesnek tartott tételekkel.

Az első negyedévben a csoport tisztított core EBITDA-ja 965,7 millió forint volt, ami 141 százalékos emelkedés az előző év azonos időszakához képest, a tisztított core adózott eredménye pedig 528 millió forint volt, 54 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A tájékoztatás szerint a csoport pénzügyi közvetítés árbevétele 49 százalékkal emelkedett, és 7,6 milliárd forintot tett ki az első negyedévben.

A csoport ingatlanközvetítő franchise szegmensének árbevétele az első negyedévben - a magyar és lengyel növekedés ellenére - mindössze 3 százalékkal nőtt az olaszországi ingatlanközvetítési tevékenység bezárása miatt.

A tájékoztatás szerint az olasz tevékenységek árbevételének csökkenése 2024. év elején megállt, az első negyedévben 2 százalékkal emelkedtek a bevételek. A negyedéves EBITDA 444 millió forintot tett ki. Magyarországon a Forest Hill projekt átadásai jelentős ingadozást okoznak a konszolidált kimutatásokban. Az ingatlanfejlesztési tevékenység összesen 270 millió forint árbevételt és 36 millió forint negyedéves EBITDA-t generált 2024. első negyedévében, így a magyar EBITDA 317 millió forint, a core EBITDA pedig 281 millió forint volt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. szeptember 7. 21:12
Az ATV bejelentette, mikortól lesz látható régi-új munkatársa, Somos András a Fórum műsorvezetőjekén...
Összkép  |  2024. szeptember 7. 14:55
Közép-Európa országainak gazdasága akkor tud tovább erősödni, ha részben eltérő geopolitikai és gazd...
Kasza Elliott-tal  |  2024. szeptember 7. 07:00
Tegnap kijött Justin Law listája az osztalékfizető részvényekről, sorba is rendeztem őket gyorsan, i...
Kiszámoló  |  2024. szeptember 6. 18:04
Hitelügyintézős Gáborunkat kértem meg, hogy írjon egy rövid összefoglalót, hogyan állnak most a laká...
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 8. vasárnap
Mária, Adrienn
36. hét
Szeptember 8.
Kisboldogasszony
Szeptember 8.
A Magyar dal napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. szeptember 7. 19:17