Óriási slamasztikában vannak a vidéki magyar éttermek: ki menti meg őket?
A magyar vendéglátás kettős helyzetben van: míg Budapest egyre vonzóbb a turisták számára, a vidéki éttermek sokszor az alacsony kereslet miatt küszködnek.
A magyar vendéglátás kettős helyzetben van: míg Budapest egyre vonzóbb a turisták számára, a vidéki éttermek sokszor az alacsony kereslet miatt küszködnek.
Mutatjuk, hogy 2025 tavaszán merre bukkanhatnak fel jó eséllyel az ellenőrök.
A kakaóbab drágulása miatt egy csokoládé fagylalt alapanyagköltsége már lassan a pisztácia fagylalttal vetekszik.
Járai Máté és felesége, Kíra, Horányban vásárolt háza immár vendégházként üzemel, JáraiLak néven.
A 3 millió forintos kocsmatámogatási program falusi viszonylatban egyhavi teljes fizetést jelent, a munkabérre fordítják a vállalkozások.
Az Országos Étterem Hét elsődleges célja, hogy kedvező áron mutassa meg a hazai vendéglátás legjobbjait, hosszabb távon is komoly hatása van az iparágra.
Szomorú hírt osztott meg közösségi oldalán a mecseknádasdi Bagoly Gasztrokult Élménytér csapata: az ikonikus Bagoly Csárda-Panzió végleg bezárja kapuit.
Március 1-től indul a fagyiszezon a Balatonnál. Ez a helyi cukrászdák és vendéglátóhelyek számára a gazdasági fellendülés időszakát jelenti.
1,0 millió vendég közel 2,3 millió vendégéjszakát töltött el.
A pályázat a kormány által tavaly indított, a vidéki vendéglátóipari kkv-k támogatását célzó program folytatását jelenti.
A Valentin-hétvége mintegy 243 ezer vendégéjszakát hozott a hazai szálláshelyeknek.
Az Accor, a világ egyik vezető vendéglátóipari csoportja a nyári szezon előtt, késő tavasszal nyitja meg ibis Styles szállodáját a debreceni repülőtéren.
2024-ben tovább nőtt az Ausztriában dolgozó magyarok száma, decemberben már több mint 127 ezren vállaltak munkát az osztrák társadalombiztosítási adatok szerint.
Évtizedekig a pécsi éjszaka megkerülhetetlen pontja volt a Király utca közepén álló Oázis büfé. Sikerének kulcsa pedig egy több mint 30 éve kifejlesztett, titkos recept volt.
Felkerestünk népszerű vidéki vendéglátóhelyeket és catering szolgáltatókat, hogy osszák meg velünk tapasztalataikat.
A hazai MICHELIN-csillagos éttermek megőrizték kitüntetésüket, sőt, az idei évben, a tavalyival ellentétben, új csillagokat is kiosztottak.
Húzós árak Gerendai Károly legújabb pesti mulatójában.
Nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illette a magyar éttermekben manapság ehető gulyásleveseket a közismert budapesti étterem-lánc tulajdonos, Wang Mester.
A hazai vendéglátás komoly változások előtt áll: a gazdasági környezet, a fogyasztói szokások átalakulása és a szakemberhiány mind jelentős kihívásokat jelentenek.
A turisztikai főszezon lezárultával érdemes, hogy összegezzük, mely országokban a legjelentősebb a szektor gazdasági súlya.