Már Észak-Afrika is előzi a magyar élelmiszeripar híres termékét: alig vesszük már a hazait
A csökkenő kereslet ellenére továbbra is világélelmezési termék a pulykahús, és komoly növekedési lehetőségek előtt áll.
A csökkenő kereslet ellenére továbbra is világélelmezési termék a pulykahús, és komoly növekedési lehetőségek előtt áll.
A pulykatojás manapság igazi kuriózumnak számít az asztalokon, ám a ritkaságának ára van: darabja akár 1100 forintba is kerülhet.
Öcsödön nagyjából 20 ezres példányszámú állománnyal rendelkező hízópulykatelepen idegrendszeri tünetek és megemelkedett elhullás ébresztett gyanút az állattartókban.
Bár a védő-és megfigyelési körzetek feloldása egyes érintett területeken megkezdődött, a járványügyi fegyelmen továbbra sem szabad lazítani.
A Magyar Pulykaszövetség a karácsonyi időszakot felkészülve várja és bízik abban, hogy a fogyasztók számára továbbra is értéket jelent a magyar eredet jelentette biztonság és minőség.
Magyarország korábban a világ legnagyobb pulykafogyasztó nemzetei között volt.
Nem csak süteményben finom a szelídgesztenye: a HelloVidék legújabb cikkében bemutatja, hogyan készíts belőle izgalmas főételt.
A sertések kivételével valamennyi hazai vágóállatból több mint 10 százalékos a csökkenés.
Cikkünkben most éppen ezért annak jártunk utána, miért érdemes beiktatni egy-két belsőségből készült fogást a heti menübe, illetve mutatunk néhány egyszerű, de finom receptet is.
Ezt kevesen tudják a pulykahúsról. Van egy recepet, ami minden sztereotípiát megdönt
Évek óta most először volt merszem elkérni azt a receptet, és milyen jól tettem. A világ legegyszerűbb pulyka receptje, amitől jobbat aligha kóstoltam életemben.
A tapasztalatok azt mutatják, hogy ugyan a csirke a legnépszerűbb húsfajta a magyarok körében, de egyre nagyobb figyelmet kapnak a víziszárnyasok is, mint például a kacsa.
Ha valaki nyitott az egészséges táplálkozás iránt, vagy szeretne más szárnyast is fogyasztani a csirke mellett, akkor kifejezetten jó választásnak bizonyulhat a pulyka.
Közeleg a grillszezon.
Most annak jártunk utána, hogyan befolyásolta az egyes hústermékek árát a járvány illetve, hogy mire számíthatunk a karácsonyi nagy bevásárláskor.
A karácsonyi ebédek, vacsorák magyar családi hagyományához egy ideje hozzátartoznak a pulykából készült finomságok is.
Az ok: a közüzemi díjak, és a bérköltségek emelkedése.
A hideg idő beköszöntével egyre jobban kívánjuk a tartalmas ételeket. Meleg levesekkel és zöldségekkel kombinált pulykahússal azonban nem csak jóllakunk, de nyáron megszerzett alakunkat is megtarthatjuk.
A pulyka húsa könnyed, egészséges választás a nagy lakomák idején, ráadásul a gyerekek is szívesen fogyasztják.