17 °C Budapest

A húsvéti asztal különlegessége: ezt érdemes megkóstolni

MTI
2019. április 19. 12:30

A legtöbb családnál a húsvéti hagyományhoz hozzátartozik a hús, a tojás és a kalács fogyasztása, hiszen már az ünnep neve is a böjt végét jelzi. Nagyszüleinknél a húsvéti főfogás a disznóból készült sonkát jelentette, azonban ma már egyre népszerűbb a pulykahúsból készült főtt-füstölt sonka.

Sok előnye van a pulykahúsnak, ezért érdemes minél többet fogyasztani belőle. Azért jó alternatíva, mert füstölt változatában ugyanolyan ízletes fogás, mint a disznóból készült sonka, viszont szervezetünknek sokkal kedvezőbb.

A pulyka húsa könnyed, egészséges választás a nagy lakomák idején. Örömmel tapasztaljuk, hogy egyre több a tudatos fogyasztó, aki az egészséges, klasszikus receptúra alapján készített termékeket keresi, és szívesen áldoz a minőségi, akár prémiumkategóriás húsfélékre. Azt tanácsoljuk, hogy mindenképpen magyar gyártótól, minél magasabb hústartalmú, kevés hozzáadott adalékanyagot tartalmazó sonkát válasszon a vásárló!

- mondja Garai András, a Gallicoop marketingvezetője. Kiemelte azt is, hogy a gyerekek számára is ideális, hisz ők ösztönösen kerülik a nehéz fogásokat, ezért sokkal szívesebben fogyasztják a pulykasonkát. Ha nincs kedvünk mindenkinek mást főzni, válasszuk a szárnyasokat! Egy hagyományos sertéssonka több kilós, amelyet a család Húsvét után is több hétig fogyaszt, ellenben a pulykasonka egy kilogrammos kiszerelés miatt gazdaságosabban beosztható.

Változatos praktikák

A gasztroforradalom jelentős hozadéka, hogy egyre többen mernek kísérletezni a konyhában. A megszokott főtt és füstölt sonka helyett válasszunk mást: A cég szakértőinek nem titkolt célja, hogy egyre több emberrel ismertessék meg az egészséges, minőségi alternatívát kínáló pulykasonkát. Választhatjuk például a füstölt-főtt pulyka alsó- és felsőcombot, vagy a főtt-füstölt pulykamellet, de kimondottan a húsvéti szezonra főtt-füstölt, kötözött pulykacombsonkával is találkozunk a boltok polcain. Ha kedveljük a különleges ízvilágot, akkor érdemes kipróbálni, hogy a szobahőmérsékletű pulyka alsó-, felsőcombot forró sütőben lepirítjuk, amelyből így egy különlegesen zamatos, ízes főételt készíthetünk. Ez az elkészítési forma a Távol-Keleten nagyon népszerű.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A legegyszerűbb megoldás

Húsvét előtt a legnépszerűbb termékeik a kötözött pulykasonka és a pácolt, füstölt-főtt alsó-, felsőcomb. A pácolás és a valódi füstölés mellett meg is fő a sonka, tehát a hibátlan ízélmény mellett azonnal fogyasztható termékek. A tapasztalat azt mutatja, hogy az egy kilogramm alatti termékek a legkelendőbbek, ezeket könnyen és szépen lehet szeletelni, ezt a pulykasonkák általános mérete könnyen biztosítja.

Címke kisokos

Vásárláskor érdemes alaposan tanulmányozni a jelöléseket. Érdemes figyelni, hogy hagyományos pácolással, vagy gyorspácolással készült-e a termék, valamint, hogy a jelölésen a „füstölt” vagy a „füstölt ízű” kifejezés szerepel-e. Utóbbinál ugyanis mesterséges füstaromát juttatnak a húskészítménybe. Pulykasonkák esetén keressük a Magyar Termék védjegyet! Az így megjelölt termékek szigorú minőségellenőrzésen esnek át, kizárólag magyar farmokon, magyar takarmánnyal nevelt baromfiból készülnek, a végtermék minden alapanyag magyar. A Magyar Termék védjegy magas élelmiszerbiztonsági garanciát ad a tudatos fogyasztóknak.

NEKED AJÁNLJUK
Temérdek magyar él óriási tévhitben: azt hiszik, olcsón vásárolnak, pedig így sokkal jobban megérné

"Gyakori tévhit, hogy fenntarthatóan élni drága. (...) Pedig a fenntarthatóság sokkal gazdaságosabb" - Hegedűs Kristóf.

Megelégelték a fővárost, a Mátrába költöztek: lesajnált csodakertet próbál megmenteni a fiatal pár

Egy fiatal közgazdász házaspár miért dönt úgy, hogy a budapesti életet hátrahagyva a Mátrába költözik, és megment egy 3,2 hektáros, kivágásra ítélt gyümölcsöskertet?

Három kiló ruháért másik három kilót kapsz - így forgasd fel a ruhatáradat! (x)

Anita a kislányának keresett használt télikabátot az online piacon, de a hatalmas kínálat ellenére sem találta meg, amit keresett. Így született meg a Ruhacsúszda ötlete.

NAPTÁR
Tovább
2025. május 15. csütörtök
Zsófia, Szonja
20. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?