Ezekben az élelmiszerekben állati szőr, viselkedés-módosító van: pékáruk, fagyik, üdítők a listán
Az élelmiszerek csomagolásán feltüntetett E-számok sokak számára rejtélyes vagy éppen aggasztó összetevők, és néha igazuk is van...
Az élelmiszerek csomagolásán feltüntetett E-számok sokak számára rejtélyes vagy éppen aggasztó összetevők, és néha igazuk is van...
A hatékony élelmiszer-gazdálkodás titkai régen foglalkoztatják már az embereket, különösen, mióta a spórolás is jelentős szempont lett a háztartásokban
A műanyag ételtároló edények kényelmesek és széles körben használtak, de vajon biztonságosak?
A vendéglátás kiemelt ellenőrzése elsősorban az adventi, karácsonyi rendezvényeken zajlik.
Nagy döggombától, mérges gombától lettek rosszul azok, akik egy zalaegerszegi étteremben szerdán gombalevest fogyasztottak.
Az Egyesült Államokban egyre több élelmiszer eredetű megbetegedést regisztrálnak, ami aggodalomra ad okot az egészségügyi hatóságok körében.
Tegnapi cikkünkben már beszámoltunk róla, hogy további termékkategóriákkal bővült az Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programjának lejárati útmutatója.
Az Országos Kereskedelmi Szövetség visszautasítja a Lázár János vádjait.
Étvágytalanság, alvászavar, időszakos gyengeség és rossz közérzet – ezek a tünetek mind jelentkezhetnek a forró nyári hőhullámok során.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei a Szupermenta program terméktesztjén ezúttal gineket elemeztek.
Tele van a kamránk és a fagyasztónk feldolgozott élelmiszerekkel, de nem mindegyik teszi a legjobbat a testünkkel.
Mégis hogy fordulhatott elő ilyen súlyos hiba a feldolgozás során, illetve mennyire veszélyesek a magyar élelmiszerek?
Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai körülményeket és nyomonkövetési hiányosságokat találtak egy debreceni vendéglátó-ipari egység ellenőrzésekor.
Súlyos élelmiszerbiztonsági és higiéniai hiányosságokkal szembesült egy fővárosi vendéglátóhelyen a Nébih.
Az extrém időjárási események egyre gyakoribbak és súlyosabbak Európa-szerte, jelentős gazdasági hatást gyakorolva a mezőgazdaságra.
A Nébih Maradék nélkül programja idén különleges hűtőhasználati útmutatót állított össze, amely segítséget nyújt az élelmiszerek biztonságos és fenntartható tárolásában.
Akik jelentős mértékben növelik az ultrafeldolgozott élelmiszerek fogyasztását az étrendjükben, a fej- és nyaktájéki rák kialakulását kockáztatják egy tanulmány szerint.
Hiába triviális, a magyarok közel 10 százaléka még mindig nem hajlandó megmosni a boltokban, piacokon vett zöldséget gyümölcsöt, pedig azokon gyakorlatilag hemzsegnek a kórokozók.
Hemzsegnek a kórokozók, elsősorban baktériumok és gombák a magyar boltokban és piacokon megvásárolható zöldségeken és gyümölcsökön.
Önmagában az, hogy egy élelmiszer helyi eredetű még nem jelenti automatikusan azt, hogy az környezeti szempontból minden esetben fenntartható is.