14 °C Budapest
Kis horpadás az autó ajtópanelén. Autóajtó horpadt ajtó értékcsökkenési koncepciója autójavításhoz, autó karbantartáshoz, vagy kisebb sérüléssel rendelkező használt autó vásárlásához. Autó ajtó fogantyúja teljesen látható. Autó külseje nappal, szabadban fényképezve. Egy sorozat része.

Már csak erre telik? Tovább nőtt a használtautók importja, viszik, mint a cukrot

2024. október 4. 11:32

Októberben 9 796 import használt személyautó kapott hazai rendszámot, ami az egy évvel ezelőtti 9 032-es mennyiséghez képest 8,5 százalékos növekedést jelent. Éves szinten azonban csak a JóAutók.hu mérsékelt, 3-4 százalék közötti bővülésre számít.

A DataHouse adatai szerint a behozott használt autók között a legnépszerűbb márka továbbra is a Volkswagen 12,4 százalékos részesedéssel, melyet a Ford és az Opel egyaránt 8,7 százalékos aránnyal követ. A negyedik helyet az Audi (6,7%) tartja, az ötödik helyen pedig a BMW (5,7%) áll, átvéve az immár őt követő Mercedes (5,5%) tavalyi pozícióját.

A használtautó-import mennyisége 2024 első három negyedévében összesen 82 132 volt, ami 2,7 százalékkal haladja meg az előző év hasonló időszakában regisztrált 79 987-es értéket. Ugyanebben az időszakban az újautó-eladások száma már 89 047 volt, ami 7,3 százalékkal múlja felül az egy évvel korábbi 83 016-os mennyiséget.

Továbbra sincsenek meg a megfelelő feltételek ahhoz, hogy a használtautó-import mértéke visszatérjen a néhány évvel ezelőtti szintekre, amikor havi átlagban 11 ezer feletti mennyiségben hoztak be az országba használt személyautókat. A növekvő reálkeresetekből származó plusz jövedelmekből a lakosság továbbra is inkább a megtakarításait pótolja, és a kint is lezajlott áremelkedések, párosulva az euró jelenlegi, 400 forintot is meghaladó árfolyamával komolyan rontják a külföldön autót keresők esélyei

– magyarázza Halász Bertalan, a JóAutók.hu vezérigazgatója.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 4. péntek
Ferenc
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?