Este, városi dugók, utcai út. Álló autók sorban, hátulnézet, piros stoptábla. Elválasztó sáv

Nagy bejelentést tett a Mazda: vadonatúj modell érkezik Európába

2024. augusztus 13. 22:03

Kína mellett Európában is forgalmazni fogják a Mazda EZ-6 elektromos szedánt - írja a vezess.hu.  

A Mazda bejelentette, hogy legújabb elektromos szedánját, az EZ-6-ot nem csak Kínában, hanem Európában is forgalmazni fogják. A japán autógyártó kínai leányvállalata, a Changan Mazda fogja gyártani ezt a négyajtós modellt.

Az EZ-6 áprilisi bemutatójakor még nem volt egyértelmű, hogy a jármű elérhető lesz-e Kínán kívül is. A vállalat mai közleménye azonban megerősítette, hogy az európai piacra is bevezetik a modellt, méghozzá már 2024 őszétől kezdődően.

A névválasztás egyértelműen jelzi, hogy az EZ-6 a Mazda6 utódjaként lép színre. Az új modell mind plug-in hibrid, mind tisztán elektromos hajtáslánccal elérhető lesz, bár a pontos műszaki adatokat egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

A Mazda szűkszavúan nyilatkozott a jármű méreteiről. Az EZ-6 hosszúsága 4921 mm, szélessége 1890 mm, magassága pedig 1485 mm. A szedán 19 colos kerekekkel rendelkezik, és hátsókerék-meghajtású.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Technológiai szempontból az EZ-6 számos fejlett funkcióval büszkélkedhet. A jármű 2,5-es szintű önvezetésre lesz képes, amelyhez egy nagy teljesítményű Qualcomm processzor, négy nagy felbontású, széles látószögű kamera, valamint tizenkét erős radar nyújt támogatást.

Az új Mazda modell további kiemelkedő tulajdonsága, hogy önállóan vagy távvezérléssel is képes lesz parkolni. Emellett a kiálláskor automatikusan vissza tudja követni a beparkoláskor megtett útvonalat, ami jelentősen megkönnyíti a parkolási manővereket.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 11. szerda
Teodóra
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?