17 °C Budapest
PETAKH TIKVA, ISRAEL - ÁPRILIS 4.: Izraeli katonák várják Kobi Zaga holttestének temetésre történő elszállítását 2004. április 4-én, a temetésén a Segula sírkertben, az izraeli Petakh Tikva város közelében. Zaga két nappal ezelőtt halt meg, amikor egy palesztin fegyveres behatolt Avnei Hefez településre, közel a ciszjordániai Tulkarem városához, és tüzet nyitott, mielőtt izraeli katonák lelőtték.

Nem csillapodnak a felek: Izraelt dróntámadás, Libanont légi csapás érte

2024. augusztus 6. 15:44

Hétfőn kora reggel újabb dróntámadás rázta meg Észak-Izraelt, amelyet a Hezbollah libanoni fegyveres csoport vállalt magára. Az izraeli hadsereg jelentése szerint két izraeli katona megsebesült az incidens során - írja az AP és a The Times of Israel.

A Hezbollah közleménye szerint egy észak-izraeli katonai támaszpontot vettek célba válaszul az Izrael által több dél-libanoni faluban elkövetett "támadásokra és merényletekre". Az Irán által támogatott szervezet ezzel kívánt válaszolni az elmúlt hetek eseményeire, amelyek során több magas rangú vezetőt is elvesztettek.

Az elmúlt 10 hónapban Izrael és a Hezbollah között szinte napi rendszerességgel zajlottak csapások a gázai háború keretében. A múlt héten azonban két kulcsfontosságú figura meggyilkolása - Iszmail Haníje, a Hamász politikai vezetője Teheránban, valamint Fouad Shukur, a Hezbollah parancsnoka Bejrútban - tovább fokozta a feszültséget.

Az iráni Forradalmi Gárda vezetője hétfőn keményen figyelmeztette Izraelt, hogy "saját sírját ássa" a Hamász elleni fellépésével. Izrael védelmi minisztere kijelentette, hogy az izraeli hadsereg készen áll arra, hogy gyorsan áttérjen támadó üzemmódba.

A dróntámadás következtében két ember megsérült Mazra'a városában Nyugat-Galileában. Egy 40-es éveiben járó férfi kritikus állapotban van, míg egy 30-as éveiben járó nő enyhébb sérüléseket szenvedett. A Magen David Adom sürgősségi csoport gyorsan reagált és ellátta a sebesülteket.

Állítólag két drón is behatolt az izraeli légtérbe; az egyiket sikerült elfogniuk az izraeli erőknek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az izraeliek sem tétlenkedtek

A The Times of Israel értesülése szerint az IDF (Izraeli Védelmi Erők) megerősítette, hogy légicsapást hajtott végre Dél-Libanonban Maifadoun településen. A célpont egy épület volt, amelyet a Hezbollah Déli Front egysége használt. Libanoni biztonsági források szerint négy Hezbollah-tag vesztette életét ebben az akcióban.

Egy másik épületet is célba vettek Khiamban, amely szintén a Hezbollah használatában állt - tette hozzá az IDF közleményében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 9. hétfő
Ádám
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?