18 °C Budapest
London, 2023. november 3.Elon Musk dél-afrikai-amerikai üzletember, a Tesla Motors elektromosjármû-gyártó, a SpaceX amerikai ûrkutatási magánvállalat és az X közösségi médiaplatform tulajdonosa a Rishi Sunak brit miniszterelnökkel tartott nyilvános beszélgetésen Londonban 2023. november 2-án, a mesterséges intelligencia (MI) biztonságos alkalmazásáról és kockázatairól tartott bletchley-i nemzetközi konferencia zárónapján. A brit kormány a világ elsõ globális MI-biztonsági csúcstalálkozójaként hirdette meg az angliai Bletchley-ben tartott kétnapos rendezvényt.MTI/EPA pool/Tolga Akmen

Durván nekiment a jegybanknak Elon Musk: mi ütött a Tesla-vezérbe?

2024. augusztus 5. 15:30

Elon Musk ismét véleményt nyilvánított a gazdasági kérdésekben, éles kritikával illette az amerikai jegybankot, a Federal Reserve-t (Fed). Az X közösségi oldalon közzétett bejegyzésében Musk ostobaságnak nevezte, hogy a Fed még mindig nem csökkentette a kamatlábakat, és sürgette a változtatást. A Tesla vezérigazgatójának megjegyzései a gyenge gazdasági adatok fényében komoly aggodalmakat váltottak ki a szakértők körében.

Elon Musk ismét hallatta hangját a gazdasági kérdésekben. Az X közösségi oldalon közzétett bejegyzésében élesen bírálta az amerikai jegybankot, a Federal Reserve-t (Fed), amiért még mindig nem csökkentette a kamatlábakat. Musk szerint ez ostobaság volt a Fed részéről, és sürgette a kamatcsökkentést - írja a Reuters.

A Tesla-vezér megjegyzései nem légből kapottak; a múlt héten közzétett gyenge gazdasági adatok sorozata komoly aggodalmakat keltett. Sok szakértő attól tart, hogy a Fed túl sokáig hagyta magasan a kamatlábakat, ami már most is károkat okozhat az amerikai gazdaságnak. A döntéshozók legutóbbi ülésükön változatlanul hagyták az irányadó kamatlábat az 5,25%-5,50%-os sávban.

Jerome Powell, a Fed elnöke szerdán azt mondta ha az amerikai gazdaság továbbra is követi a várt pályát, akkor jövő hónapban valóban sor kerülhet a kamatcsökkentésre. Az időzítés különösen érdekes lehet, hiszen mindez az ország elnökválasztási kampányának kellős közepén történik.

Címlapkép: Tolga Akmen, MTI/MTVA 

NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 9. hétfő
Ádám
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?