Phenjan, 2024. június 19.Kim Dzsongün elsõszámú észak-koreai vezetõ, a Koreai Munkapárt fõtitkára, a Nemzetvédelmi Bizottság elsõ elnöke (j) Vlagyimir Putyin orosz elnököt fogadja Phenjanban 2024. június 19-én.MTI/AP/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Gavriil Grigorov

Fontos látogatással üzent Vlagyimir Putyin: nem nyugodtak Nyugaton, ebből vajon mi lesz?

2024. június 19. 12:11

Kim Dzsongun és Vlagyimir Putyin csúcstalálkozójukon megerősítették az orosz-észak-koreai kapcsolatokat, ígéretet téve a katonai és gazdasági együttműködés elmélyítésére, miközben közös álláspontot képviseltek az Ukrajnával kapcsolatos kérdésekben és ellensúlyozni kívánták az Egyesült Államok politikáját - tudósított az NBC News. .

Kim Dzsong Un, Észak-Korea vezetője és Vlagyimir Putyin orosz elnök a Kumsusan-palotában tartott csúcstalálkozót. Putyin nyitóbeszédében hangsúlyozta az orosz politika iránti értékelésüket, beleértve az Ukrajna ügyében nyújtott támogatást is. Az orosz elnök kifejtette, hogy országa az Egyesült Államok és szövetségesei által erőltetett imperialista politikával szemben áll. Kim Dzsong Un teljes támogatásáról biztosította Oroszországot az ukrajnai konfliktusban, és kiemelte az orosz-észak-koreai kapcsolatok virágzását is.

A találkozó előtt Putyint maga Kim fogadta a repülőtéren, majd együtt utaztak a Kumsusan vendégházba. Beszámolók szerint a vezetők már itt mély beszélgetést folytattak. Putyin előző phenjani látogatása csaknem negyedszázada, 2000-ben volt, míg Kim tavaly Oroszország távol-keleti részén járt. A kapcsolatok elmélyülését jelzi az az új stratégiai megállapodás is, amely katonai és gazdasági együttműködést erősíthet.

Az együttműködés ugyanakkor aggodalmat váltott ki nyugati tisztviselőkből és diplomatákból, akik a fegyverek és hírszerzői információk megosztásától tartanak Oroszország és Észak-Korea között. Antony Blinken amerikai külügyminiszter szerint Észak-Korea jelentős mennyiségű lőszerrel segíti Oroszországot. Amerikai hírszerzők szerint cserébe Oroszország nukleáris tengeralattjáró- és rakétatechnológiát biztosít Észak-Koreának.

A dél-koreai külügyminisztérium hangsúlyozza, hogy bármilyen együttműködést, ami létrejön, össze kell hangolni a meglévő határozatokkal, és nem áshatja alá a regionális békét. A koreai háború óta technikailag jelenleg is hadban álló országok közötti konfliktus továbbra is éles. Putyin következő látogatása Vietnámban lesz, amely tovább javította kapcsolatait az Egyesült Államokkal Joe Biden elnök tavalyi látogatása során. Az Egyesült Államok bírálta Vietnamot Putyin fogadása miatt, hangsúlyozva, hogy senki sem adhat platformot az orosz elnöknek az orosz-ukrán háború népszerűsítésére.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

címlapi kép: Gavril Grivorov, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 21. szombat
Máté, Mirella
38. hét
Szeptember 21.
ENSZ nemzetközi békenap
Szeptember 21.
A hála világnapja
Szeptember 21.
Alzheimer világnap
Szeptember 21.
A magyar termék napja
Szeptember 21.
A magyar dráma ünnepe
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?