18 °C Budapest
Little girl with chocolate on her face and hands

Kész, vége! Megszűnik a klasszikus Sport szelet: kemény döntést hozott a Mondelez

2024. augusztus 4. 09:35

Megszűnik a klasszikus, ezüstfóliás Sport szelet, a kivezetést a fenntarthatósággak magyarázza a gyártó Mondelez Hungária - szúrta ki a Pénzcentrum. A döntés hátterében azonban közre játszhatott az is, hogy a kisebb kiszerelésű klasszikus rettenetesen drága volt.

"Beszélnünk kell, Bajnok! Jobb, ha leülsz... búcsúzik az ezüstfóliás kis Sport szelet" - olvasható a Sport szelet hivatalos Facebook-oldalán megjelent posztban. Az már a hozzászólásokbó derül ki, hogy miért döntöttek a kivezetés mellett. "A kivezetés oka a gyártó Mondelez Hungária fenntarthatóság iránti elkötelezettsége" - fogalmaznak.

Mint azt kifejtik, "a csokoládés szelet alumínium csomagolásban készült, ez pedig se nem modern, se nem fenntartható. A Mondelez világszerte arra törekszik, hogy termékei csomagolóanyagai a körforgásos gazdaságnak megfelelően újrahasznosíthatók legyenek, és hogy a termékek csomagolása minél kevésbé terhelje a környezetet."

Jelentős lépéseket tesz a Mondelez a csomagolási anyagok környezetbaráttá tétele érdekében. Számos kezdeményezést indított a snackgyártó ennek érdekében: ezek közé tartozik az anyagfelhasználás csökkentése, az újrahasznosított anyagok arányának növelése és a könnyen újrahasznosítható anyagok fejlesztése

- zárul a gyártó, hivatalos közleményként értékelhető hozzászólása. Íme a poszt, és a hozzászólásoknál elrhető kommentár:

Méregdrága volt a klasszikus Sport szelet

Noha kétségtelenül fontos téma a fenntarthatóság, amelynek egyik alappillére a csomagolóanyagok kérdésköre, erről is szó volt többek között a Portfolio AgroFood 2024 konferencián, ugyanakkor le kell szögezni, hogy versenypiaci szereplőként vélhetően közrejátszottak a profitelvárások is a Mondelez Hungária döntésében. Mint arról korábban itt a Pénzcentrumon beszámoltunk, a klasszikus verzió árképzése nem igazán volt értelmezhető, és a retro-faktor marketingértéke sem igazán magyarázta.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Mint írtuk, gyakorlatilag ugyanaz a csoki, mégis brutálisan drága mulatság az, hogyha a klasszikus kiszerelésű finomságot vásárolja meg valaki a boltban. Döbbenetes volt ugyanis, de sok boltban a 25 grammos kiszerelésű termék gyakorlatilag ugyanannyiba (!) került, mint a 42 grammos modernebb változat. Mivel nagy valószínűséggel az árazás a csomagolóanyag miatt volt jóval erősebb, így a fenntarthatósági célok mellett vélhetően a profitérdek is szerepet játszhatott a klasszikus Sport szelet megszűntetésében.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 9. hétfő
Ádám
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?