31 °C Budapest
Budapest, 2023. június 21.SZÉP-kártyával fizetnek Budapesten 2023. június 21-én. A kormány a gazdaságvédelmi akciótervbe illeszkedõ döntésként arról határozott, hogy lehetõvé teszi a SZÉP-kártyák felhasználását hidegélelemre. Eszerint augusztus 1-jétõl december 31-ig erre korlátlanul lesz lehetõség.MTI/Máthé Zoltán

Fontos hír érkezett a SZÉP-kártyákról: erről mindenkinek tudnia kell 2024 nyarán

2024. július 16. 18:01

Hónapról hónapra növekszik a SZÉP kártya forgalom, de még így sem tudják a kártyabirtokosok felhasználni a havi jóváírásukat. Így tovább emelkedett a K&H SZÉP kártyákkal felhasználható keret, ami csaknem eléri a 9 milliárd forintot.

A cafeteria juttatás felhasználását gyorsíthatja, hogy a K&H SZÉP kártya a piacon egyedülállóan digitálisan is elérhető, így érintésmentes fizetéssel is használható, ahogyan eddig már több mint 27 000 tranzakciót bonyolítottak le vele - ezt a K&H közölte.

Közel 9 milliárd forintot költhetnek el a K&H SZÉP kártya birtokosok, ugyanis az egyre magasabb havi forgalom mellett is gyarapszik a felhasználható egyenleg. Ennek oka, hogy az év első hat hónapjában 14 milliárd forint felhasználás mellett 15,5 milliárd forint jóváírás történt a cégek részéről a K&H SZÉP kártya számlákra.

Júniusban tovább nőtt a K&H SZÉP kártya forgalom, 2,6 milliárd forintot használtak fel a kártyabirtokosok, ami 3 százalékkal magasabb az előző hónaphoz és 7 százalékkal az egy évvel ezelőtti forgalomhoz képest. Ezzel együtt azonban az egyenleg tovább növekszik, ugyanis csak júniusban mintegy 10 százalékkal több pénz érkezett a számlákra, mint amennyit elköltöttek róluk. Ennek köszönhetően a tavalyi első félévhez képest 14 százalékkal növekedett a felhasználható keret

– tájékoztatott Rammacher Zoltán, a K&H Lakossági ügyfél szegmens marketing vezetője.

JÓL JÖNNE 2,7 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 676 013 millió forintot igényelnél 84 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 47 769 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 47 901 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A több mint 42 000 elfogadóhely több mint felénél, közel 22 000 helyen már érintésmentesen – plasztikkártya nélkül, mobiltelefonnal és okoseszközökkel – is lehet fizetni a K&H SZÉP kártyával. A fizetési megoldást eddig több mint 27 000 tranzakciónál használták azok a K&H bankszámlával is rendelkező kártyabirtokosok, akiknek a telefonjuk NFC funkcióval és iOS vagy Android operációs rendszerrel rendelkezik, illetve Apple Watch okosórájuk van.

címlapkép: Máthé Zoltán, MTI/MTVA 

NEKED AJÁNLJUK
Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

NAPTÁR
Tovább
2024. augusztus 25. vasárnap
Lajos, Patrícia
34. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. augusztus 25. 08:23