Lendületben a VPOP - Lehúzhatják a rolót a vendéglősök

Pénzcentrum
2008. június 25. 08:15

Júliustól megváltoznak a szeszes italok zárjegyeire vonatkozó szabályok: az elektronikus adatrögzítés segítségével pontosan követhető lesz a termék útja a gyártástól a felhasználókig. A vendéglősök szerint, ha emiatt nekik napi jelentéseket kell küldeniük a vámhatóságnak, sokan lehúzhatják majd a rolót - írja a Magyar Hírlap.

A zárjegyen nemcsak az szerepel majd, mikor és kinek adták ki, s esetleg nem körözik-e lopás vagy eltűnés miatt, hanem például az is, hogy a gazdálkodó a zárjegyet mikor, milyen termékre helyezte fel, mennyi az ital alkoholtartalma, s milyen fantázianévvel került forgalomba. A korábbi adattartalomhoz hozzákapcsolják a kereskedők által jól ismert, úgynevezett EAN-kódot is. A zárjegy felhelyezésére is új előírás vonatkozik: nemcsak a szövegnek és a sorszámnak kell olvashatónak lennie, hanem a vonalkód teljes terjedelmében látható kell hogy legyen. Az üzletekben az ellenőrzést laptoppal és vonalkód-leolvasóval felszerelt pénzügyőrök végzik majd, így könnyen kiszűrhető lesz, ha eltérnek a gyártói és a bolti információk.

Az új rendszer bevezetésével befellegzett a számlamanipulációnak - állítják a vámosok. A VPOP arról is tájékoztatott, hogy a június 30-án a vámhatóság készletében lévő régi zárjegyek továbbra is kiadhatók, s legkésőbb szeptember 30-ig felhasználhatók.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 8. vasárnap
Mária, Adrienn
36. hét
Szeptember 8.
Kisboldogasszony
Szeptember 8.
A Magyar dal napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. szeptember 7. 19:17