Zuhan a nyaralások ára - Mik a trükkök?

Pénzcentrum
2007. július 2. 13:00

Egyre kevesebb esélyük van a túlélésre az utazást és szállást csomagban értékesítő utazási irodáknak, mára ugyanis a legtöbb utas megtanulta, hogyan spórolhat sokat nyaralásának lefoglalásakor, melynek köszönhetően az árak jelentősen csökkentek egy év távlatában - világít rá a brit Co-op Travel kutatása.

Az anyagot készítő utazási iroda adatai szerint a szigetország lakóinak körében legkedveltebbnek számító 15-30 desztináció esetében egytől-egyig csökkentek az árak a tavalyi szinthez képest. A britek természetesen továbbra is Spanyolországot favorizálják.

A Co-op Travel számai szerint egy 4 fős család mallorcai nyaralása idén 240 fonttal kerül kevesebb mint tavaly, így már 1748 fontból megúszható a kaland. Ibiza esetében 220 fontot lehet spórolni.

A kutatást készítő iroda vezetője kiemelte, hogy az árak még a szünidei periódus előtt fokozatosan csökkentek, az iparági adatok pedig egyértelműen rávilágítanak arra, hogy a csomagban történő értékesítés már a múlté. A legtöbben a szállást és a repülőjegyet külön foglalják le, a foglalási időpontok terén pedig megfigyelhető, hogy egyre később véglegesítik útjukat a nyaralók, hogy olcsóbb, last minute ajánlatokat kapjanak.

Az anyag előrevetíti, hogy a tendenciák fényében számos hagyományos utazási iroda lehúzhatja a rolót.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 16. hétfő
Edit
38. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?