Nem lesz tömeg? - kedvező tömegközlekedési változások

Pénzcentrum
2007. február 26. 11:00

Hosszú évek óta először nem lesznek jelentős árcsökkentések, azonban számos kedvező változás várható a túlzsúfolt tömegközlekedési járatokon - írja a Népszabadság.

Vitézy Dávid, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) elnökségi tagja elmondta, a BKV hosszú idő óta először a VEKE javaslatait is figyelembe véve elkészítette a paraméterkönyvet, melyben az idei évre várható tételes tömegközlekedési rendet állították össze. A könyv a városüzemeltetési bizottság elé kerül, s ha a grémium elfogadja a változtatásokat, akkor már áprilistól javulhat a helyzet.

Két tucatnál is több olyan vonal van, ahol egy négyzetméteren átlagosan öten szoronganak. Így például a 3-as villamos járatain, melyeket a reggeli időszakban sűrűbben indítanak majd. A tervezet alapján szintén sűrűbben jár majd a Keresztúr, a 23-as és a 23gy busz. Kisebb módosítás várható a trolik menetrendjében is, a ritkább időszakokban összehangolják a 75-ös és a 80-as, valamint a 74-es és 76-os járatok közlekedését.

Az Alacska-busz 254-es számmal jár majd, várhatóan csuklós járművek közlekednek a vonalon, s szakértők szerint Pestszentimrén is lesz megállója. Szintén csuklós buszokat indítanak majd a 68-as vonalán is, Újpalotán azonban a 96-os vonalán csuklós járművek helyett szóló buszok szállítják majd az utasokat, az eddiginél gyakrabban. A 96A pedig délután is jár majd Újpest-Központ és Újpalota között.

Két busszal sűrítik a 82A járatot, viszont csökkentik a 3-as villamossal párhuzamosan közlekedő 32-es buszok számát. Az Óbudán közlekedő 37-es busz vonalán azonban eggyel több járművet állítanak forgalomba. Vitézy Dávid szerint számos vonalon úgy lehetett kezelni a problémákat, hogy az nem járt jelentős többletköltségekkel

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 16. hétfő
Edit
38. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?