A feketelista csak mítosz? - Azért nézd meg, hol tanulsz tovább!

Pénzcentrum
2006. február 14. 12:45

A diplomás pályakezdők munkanélküliségét a gyenge minőségű képzést nyújtó, a felvételizőket alacsony ponthatárokkal támogató intézmények és a pályakezdők túlzott elvárásai táplálják - derül ki a Felsőoktatási és Tudományos Tanács felkérésére a Gazdaság- és Vállalkozáselemző Intézet által készített felmérésből.

A diplomás pályakezdők munkanélküliségét a gyenge minőségű képzést nyújtó, a felvételizőket alacsony ponthatárokkal támogató intézmények és a pályakezdők túlzott elvárásai táplálják – derül ki a Felsőoktatási és Tudományos Tanács felkérésére a Gazdaság- és Vállalkozáselemző Intézet által készített felmérésből.

 

Az elemzés rávilágít, hogy az intézmények és szakok megszaporodása az alacsony piaci értéket képviselő diplomák számának emelkedéséhez vezetett – írja a Népszabadság.

 

A fentiek miatt a munkáltatók körében az elmúlt években kialakult egy olyan kiválasztási gyakorlat, mely az álláskereső pályakezdőket az egyetemen és főiskolán megszerezhető tudás feltételezett színvonala alapján különbözteti meg. (Különösen erősen tükröződnek a színvonalbeli különbségek a közgazdasági területen.)

 

Mindezek ellenére a lap által megkérdezett nagy nemzetközi cégek hazai leányvállalatai nem készítenek feketelistát, inkább a pozitív diszkrimináció eszközével élnek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 19. csütörtök
Vilhelmina
38. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. szeptember 18. 21:17