Mire lehet pénzt kapni?

Pénzcentrum
2008. február 26. 16:00

Folyamatosan jelennek meg az újabbnál újabb kiírások, illetve azok módosításai. Mi is igyekszünk lépést tartani a változásokkal, az új kiírásokkal, valamint a lejáró határidőkkel. Nézzük, mit érdemes most fejben tartani, milyen kiírások keretében lehet támogatást igényelni!

Vállalkozásösztönzés

A héten, február 29-én lehet utoljára pályázatot benyújtani a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium kezdő vállalkozói aktivitás ösztönzésének támogatását szolgáló kiírására. A rendelkezésre álló 500 millió forintos keretből várhatóan 40-60 darab pályázatot támogatnak majd.

Növény-kedvelők figyelmébe


Meghosszabbították a határidejét a KMOP-2007-3.2.1/A és B jelű kiírások esetében. Ennek értelmében pályázatot benyújtani április 11-ig lehet. A két kiírás célja az élethelyek és élettelen természeti értékek megőrzését, helyreállítását szolgáló beruházásoknak, illetve a gyűjteményes növénykertek és védett történeti kertek megőrzése, valamint helyreállításának támogatása.

Esélyegyenlőség és fenntarthatóság

Mint arról egy korábbi cikkünkben már szót ejtettünk, az egyes pályázatok befogadási feltételei között szerepel a fenntarthatósági valamint esélyegyenlőségi jelentés beadása is. Ennek kapcsán fontos hírt jelent a pályázók számára, hogy a Gazdaságfejlesztési Operatív Program alá tartozó pályázatokhoz felkerültek az ezek kitöltésében segítséget nyújtó útmutatók.

Aki ezt kifelejti, nem juthat pénzhez! (2008. január 7. 12:00)

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Intelligens Energia

A 2007-2013-ra vonatkozó tervezési időszakra az Európai Bizottság 3,6 milliárd eurót tervez a Versenyképességi és Innovációs Keretprogramra felhasználni. Jó hír, hogy ebből az összegből összesen 730 millió euró áll majd rendelkezésre a megújuló energiát felhasználó technológiák alkalmazásának, valamint a hatékonyabb energiafelhasználás támogatására.

Az Intelligens Energia Európa Program kiírásain 75 százalékos pályázati intenzitás mellett lehet támogatást igényelni. A kiírások megjelenése a hónap végéig várható.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 16. hétfő
Edit
38. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?