Egy kis lakóépület mellett a vasúti síneken parkoló piros-sárga mozdony. A kép megragadja a sínek ipari hangulatát a vidéki környezettel kombinálva, beleértve a zöld növényzetet és a villanyvezetékeket.

Hibák és késések voltak a MÁV-nál: egy nap alatt három mozdony robbant le

2024. október 12. 18:44

Szombaton a magyar vasútnál több súlyos meghibásodás történt: három mozdony robbant le, és több járat jelentős késéssel közlekedett. A MÁV által tapasztalt problémák strukturális gondokra utalnak, amelyek nem az időjárásra, hanem a vasútvonalak állapotára vezethetők vissza.

Szombaton komoly fennakadásokkal indult a nap a magyar vasúton. Még reggel 7 óra előtt leállt a Debrecenből Budapestre tartó Cívis InterRégió mozdonya Ceglédnél. Az utasok a Z70-es zónázóval folytathatták útjukat a Nyugati pályaudvarra.

Röviddel ezután a nyugati országrészben is problémák adódtak: a járműhiba miatt sem a Szigetvárra tartó Pannónia InterRégió, sem a Keszthelyre közlekedő Lesence expressz nem tudott időben elindulni Szombathelyről. A MÁVINFORM kezdetben 30 perces késésekről számolt be, majd a Lesence expressz késését 70 percre módosította - számolt be a 444.hu. 

Késő délelőtt az 1-es fővonal is bajba került, amikor Hegyeshalomnál meghibásodott a Budapestre tartó Railjet mozdonya. Az utasok így motorvonattal tudtak tovább utazni, és mintegy 40 perc késést szenvedtek el. Az Ausztria felé tartó járatok is érintettek voltak, mivel a Railjet nem hagyhatta el Hegyeshalmot.

Kora délutánra a nap harmadik mozdonyhibája is megtörtént: a Békéscsabáról Budapestre tartó Békés IC mozdonya Csárdaszállásnál romlott el. Az utasoknak meg kellett várniuk az egy órával később érkező következő IC-t, hogy folytathassák útjukat.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 583 438 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 137 058 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,68% a THM, míg a MagNet Banknál 6,76%; a Raiffeisen Banknál 7,00%, az Erste Banknál szintúgy 7,00%, az OTP Banknál pedig 8,16%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

A nap során a hegyeshalmi állomáson meghibásodott a felsővezeték is, ami további késéseket okozott: a Tisza EC 30, egy Railjet 40, a RegioJet pedig 50 perccel később érkezett céljához.

Bár ezek a hibák nyáron gyakrabban fordulnak elő a forróság miatt, a mostani problémákat nem az időjárás okozta, hanem a MÁV egyre súlyosabb strukturális nehézségei, amelyek a vasúti hálózat fenntartásának hiányosságaira utalnak.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 12. szombat
Miksa
41. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?