Elárasztott ház heves esőzés után az esti napfényben.

Egyelőre jók a kilátások, de nem tudni meddig tartanak ki: jól halad a fővárosi árvízi védekezés

MTI
2024. szeptember 16. 17:21

Jól halad a fővárosi árvízi védekezés, a védvonalakat minden ponton a várható vízszint felettinél magasabb szintre készítik fel - közölte a Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) hétfőn.

A budapesti operatív védekezést ellátó társaság a tájékoztatás szerint szakmailag felkészült, a dolgozói létszámát fokozatosan átcsoportosítja, hogy Budapestet megvédje a közelgő árvízzel szemben. A cég 400 munkatársa dolgozik a védvonalakon, a felszínen eddig két árvízvédelmi kaput torlaszoltak el, kilenc végponti és tíz automata átemelőtelepet állítottak át árvízvédelmi üzemmódra, továbbá harminc árvízvédelmi zsilipet zártak le - sorolták a részleteket. Kiemelték, hogy hétfőn három helyszínen ipari búvárok is lemerültek, hogy ellenőrizzék a zsilipek tökéletes zárását.

Ha hordalék akadályozza a tökéletes zárást, akkor a Duna vize visszaáramolhat a csatornarendszerbe - tették hozzá. Arról is tájékoztatást adtak, hogy délelőtt megkezdődött a védekezés a Margitszigeten, ahol az eszközök kiszállítása, homokzsákok töltése és a mobilgát építése folyik. A III. kerületben a Nánási úton és a Királyok útján a védvonali átjárók zárását végzik, eddig kilenc helyen zárták el a víz útját, és a hétfői napon még további 3-4 helyen építik meg az ideiglenes gátat. Az FCSM megerősítette a figyelőszolgálatát is; a szakaszmérnökök és a gátőrök éjjel-nappali szolgálatot látnak el, hogy a fenyegető árvízi jelenségeket azonnal megfékezhessék.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 19. csütörtök
Vilhelmina
38. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. szeptember 18. 21:17