m7 autópálya magyarország

Titkos út a Balatonra, Velencei-tóra: erre úszd meg a hosszú hétvégi gigadugót

2024. augusztus 17. 14:01

A hosszú hétvége legelső óráiban máris elesett az M7-es autópálya, ahogy több tízezren indultak el víkendezni. Most újra mutatunk egy jó útvonalat, amellyel nagy esélyed van rá, hogy kikerüld a dugót.

Nem okozhat túl nagy meglepetést, hogy a hosszú hétvége első napján tömegek indultak meg a népszerű belölföldi nyaralóhelyek felé. Mint az Útinform ma jelentette, meglehetősen erős a forgalom a magyar autópályákon, kiváltképp az M7-es, az M5-ös és az M3-as dugult be alaposan, ahogy tízezrek indultak el egy négy napos (vagy akár annál is több) kiruccanásra.

Ebben a helyzetben érdemes lehet átgondolni, hogy ha az utat hosszabbá is teszi, valamilyen kerülőúton menjünk le mondjuk a Balatonra vagy a Velencei-tóhoz. Most ismét megmutatjuk a Pénzcentrum kedvenc útvonalait, ahol jó eséllyel elkerülheted, hogy úrákig a kocsiba legyél szorítva.

Ez az útvonal nem csak a hosszú hétvégére, hanem akár a nyár további részében is hasznos lehet, ha valaki tud erről az útvonalról, ugyanis torlódásra itt nemigen kell számítani és nagyjából 2,5 óra alatt meg lehet tenni a Budapest-Balaton távot. Cikkünk írásakor a lenti útvonalon még nem írt torlódást a Google Maps, tehát akár még most lehet érdemes elindulni.

Az útvonal tehát a következő:

Budapest > Budaörs > Etyek > Alcsútdoboz > Vértesacsa > Lovasberény > 811-es út > Székesfehérvár > Sárszentmihály > Sárkeszi > Nádasdladány > Jenő > Füle > Balatonfőkajár.

Ezen az útvonalon akár a magyar tenger, akár a főváros felé igyekszünk 2-2,5 óra alatt a nap bármelyik szakában meg lehet járni a távot, ráadásul a tájban is lehet gyönyörködni. A Velencei-tóhoz a fenti útvonalat követve Alcsútdoboznál kell Vértestarcsa felé venni az irányt, majd pedig a Lovasberény > Nadap útvonalon juthatunk el a tóhoz.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Egy bó hónappal ezelőtt a Pénzcentrum videoblogja, a CashTag is az alternatív útvonalakat kereste. Akkor szakértőket is megkérdeztünk arról, hogy vajon egyrészt mi okozza az állandó nyári dugókat, másrészt kikértük a véleményüket, hogy valóban jó útvonalat lőttünk-e be. Az adást itt tudod megnézni:

Iskolakezdés 2024 felmérés

A Pénzcentrum oldalán rendszeresen végzünk nagymintás felméréseket, a mostani a 2024/2025-ös tanév legégetőbb kérdéseire adhat választ: miből teremtik elő a magyar szülők a pénzt az iskolakezdésre, hol milyen tanárokból van a legnagyobb hiány, mi a véleményük az oktatás színvonaláról és vajon jut-e még pénz idén különórára? Ha nevelsz általános iskolás vagy középiskolás gyermeket, kérünk, szánj 5-10 percet a kérdőívünk kitöltésére, ezzel is segíted a munkánkat, és azt, hogy valós képet kapjunk az ország helyzetéről.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 11. szerda
Teodóra
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?