23 °C Budapest
People at the Sziget festival in Hungary, Budapest, 2019

Sziget 2024: fontos változást közölt a BKK, jelentősen változik a pesti tömegközlekedés

2024. augusztus 3. 15:36

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) idén is a közösségi közlekedést ajánlja a Sziget Fesztivál megközelítésére: az elmúlt évekhez hasonlóan augusztus 7-től 13-ig a H5-ös HÉV sűrűbben és éjjel-nappal közlekedik a Batthyány tér és Aquincum, illetve Szentendre között, az érintett éjszakai járatok pedig megnövelt kapacitással járnak - közölte a vállalat szombaton.

Azt írták, hogy a H5-ös HÉV Filatorigát állomásán ideiglenes jegyértékesítő pont is elérhető lesz, de a látogatók hasznos információkat kaphatnak a BKK weboldalán is.

A Sziget CityPass by Budapest Card karszalaggal idén is díjmentesen vehető igénybe a közösségi közlekedés a fővárosban - jelezték.

Kitértek arra is, hogy a fesztivál miatt lezárták augusztus 2-án, pénteken 20 órától augusztus 15-én, csütörtökön 20 óráig a Budai alsó rakpart északi szakaszát a Mozaik utca és a bevásárlóközpont parkolója között. A fesztiválhelyszín környékén - különösen a Mozaik utcánál - jelentősen megváltozik a forgalmi rend, illetve a megszokottnál jóval több gyalogosra kell számítani.

Augusztus 5. és 13. között naponta 13 órától hajnali 3 óráig időszakosan lezárják a Budai alsó rakpartot a Mozaik utca és a Margit híd között, továbbá a Mozaik utcát is.

A fesztivál ideje alatt a Szentendrei úton a délutáni és az esti órákban a szokottnál jóval erősebb forgalom várható - jelezték.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A közlemény szerint a rendezvény szervezői arra hívták fel a fesztiválra érkezők figyelmét, hogy a gyalogos útvonalak a korábbi évekhez képest megváltoztak: a HÉV Szentlélek téri megállója közelében lévő H-hídi bejáraton idén már gyalogosok és kerékpárosok sem mehetnek be a Szigetre.

A HÉV-vel érkezve tehát mindenképp Filatorigátnál érdemes leszállni, ahonnan néhány perces sétával érhető el a Sziget K-hídnál lévő főbejárata - áll a közleményben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 9. hétfő
Ádám
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?