Ez a fénykép a repülőtér dinamikus természetét örökíti meg naplemente idején, a színes égbolton érkező és induló repülőgépekkel. A parkoló repülőgép elmosódott farka mozgást kölcsönöz a képnek, míg az érkező repülőgép fókuszált felvétele a légi utazás izgalmát érzékelteti.

Őket okolja a magyar kormány a reptéri késésekért: már rengeteg eljárást indított a hatóság

2024. július 31. 08:44

A reptéri késések kétharmadáért a légitársaságok felelősek, jelenleg 12 hatósági eljárás van folyamatban a 2024. június 21. és július 1. közötti járatindulások kapcsán - közölte Fónagy János miniszterhelyettes egy írásbeli kérdésre.

A Fogyasztóvédelmi Hatóság korábbi vizsgálatai szerint a reptéri késések kétharmadáért a légitársaságok felelősek, jelenleg pedig 12 hatósági eljárás van folyamatban a 2024. június 21. és július 1. közötti járatindulások kapcsán - közölte Balassa Péter országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére Fónagy János nemzetgazdasági miniszterhelyettes.

Fónagy szerint az európai légiközlekedési káoszban a turisztikai csúcsszezon mellett az is közrejátzik, hogy az orosz-ukrán háború miatt a repülőgépek többsége nem repülhet át a két ország területén, így számos gép Magyarország felé kerül. Hozzátette: a kormány azt kérte a HungaroControltól, hogy dolgozzanak ki egy akciótervet a helyzet rövid- és középtávú megoldására.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 9. hétfő
Ádám
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?