26 °C Budapest
60 fokos kánikula a magyarok kedvenc üdülőhelyén: az összes nevezetességet bezárják, el se indulj!

60 fokos kánikula a magyarok kedvenc üdülőhelyén: az összes nevezetességet bezárják, el se indulj!

MTI
2024. július 18. 17:15

Görögországban az összes régészeti látnivaló helyszínére kiterjesztik a zárva tartást a legmelegebb napszakban - jelentette be csütörtökön a kulturális minisztérium.

Helyi idő szerint déltől 17 óráig az összes régészeti helyszín zárva tart - közölte a tárca. Az Akropolisz mellett az ókori olimpiai játékok helyszínét, Olümpiát is lezárják az előre jelzett magas, helyenként 43 Celsius-fokot is meghaladó hőség miatt.

A meteorológiai hivatal szakértői arra figyelmeztettek, hogy a hőmérséklet a napon az életveszélyes 60 Celsius-fok fölé is emelkedhet. Hozzátették, hogy enyhülés csak a jövő hét végén várható. Krétán és az Égei-tenger szigetein kedvezőbb a helyzet, mint a szárazföldön, a szél hűsítő hatására a hőmérsékelt 35 Celsius-fokra mérséklődött - jelentette a hivatal.

A polgári védelmi minisztérium tűzveszélyre figyelmeztetett az ország középső és déli területein. A tűzoltóság szóvivője kiemelte: egy kisebb tűzből is óriási tűzvész keletkezhet a szárazság és az Égei-tenger irányából fújó erős szelek miatt.

A munkaügyi minisztérium elrendelte a délutáni órákban a házhozszállítások szüneteltetését, az építőiparban szintén leállt a munka a nap legmelegebb időszakában. A minisztérium kiemelte: aki megteheti, annak engedélyezni kell az otthoni munkavégzést.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 420 267 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 135 855 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,68% a THM, a Raiffeisen Banknál 6,69%; a MagNet Banknál 6,76%,  a K&H Banknál 6,86%, az Erste Banknál pedig 6,89%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Hetek óta áramlik a forró levegő Észak-Afrika felől Európa déli területeire, ahol a hőmérséklet gyakran még az éjszakai órákban sem csökken 30 Celsius-fok alá.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. augusztus 31. szombat
Erika, Bella
35. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. augusztus 31. 19:19