25 °C Budapest
Budapest, 2023. július 10.Járókelõk hûsítik magukat egy szökõkútnál a budapesti Szabadság téren 2023. július 10-én. Ezen a napon 0 órakor másodfokú hõségriasztás lépett életbe, az egész ország területére érvényes figyelmeztetés 12-én éjfélig lesz érvényben.MTI/Mónus Márton

Ezt már nem lehet bírni: újabb vörös riasztást adtak ki a kánikula miatt, néhol ugyan eshet, de az sem ment meg

MTI
2024. július 17. 15:09

A rendkívüli hőség miatt a HungaroMet Zrt. több vármegyére is a legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adott ki. Az előrejelzések szerint az érintett területeken a napi középhőmérséklet meghaladhatja a 29 Celsius-fokot. Emellett zivatarok kialakulására is lehet számítani, ami tovább fokozza a változékony időjárás hatásait.

A HungaroMet Zrt. a hőség miatt piros fokozatú figyelmeztetést adott ki öt vármegyére szerda éjfélig, és három vármegyére csütörtök éjfélig. Szerdán és csütörtökön néhol zivatarokra is lehet számítani.

A meteorológiai szolgálat tájékoztatása szerint szerda éjfélig Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Pest vármegyékre, csütörtök éjfélig pedig Bács-Kiskun, Békés és Csongrád-Csanád vármegyékre adtak ki piros figyelmeztetést a hőség miatt, ahol a napi középhőmérséklet 29 Celsius-fok felett lehet.

Emellett szerda éjfélig Baranya, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna vármegyékre, csütörtök éjfélig pedig Baranya, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Pest, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna vármegyékre másodfokú figyelmeztetést adtak ki, ahol a középhőmérséklet 27 Celsius-fok felett alakulhat.

A HungaroMet Zrt. szerint az Északi-középhegységben és a Dunántúl nyugati felén a középhőmérséklet 27 fok alatt maradhat, míg máshol meghaladja ezt az értéket, különösen az Alföld déli és keleti részén, ahol 29 fokos középérték is várható. Szerdán főként a Duna vonalában és attól keletre zivatarok alakulhatnak ki, és kisebb eséllyel az Alpokaljára is besodródhat egy-egy zivatarcellát. Ezekhez viharos széllökések, jégeső és intenzív csapadék társulhat, lokálisan felhőszakadással, főként az északi, északkeleti régiókban.

JÓL JÖNNE 2,7 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 676 013 millió forintot igényelnél 84 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 47 769 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 47 901 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Éjszaka a zivatarok várhatóan csökkennek, de az Alföldön hajnalban, reggel is előfordulhatnak. Csütörtökön leginkább a középső országrészben, valamint a délkeleti és keleti határvidéken alakulhatnak ki zivatarok. Az UV-B sugárzás továbbra is nagyon magas az egész országban.

Címlapkép: Mónus Márton, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. augusztus 28. szerda
Ágoston
35. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?