11 °C Budapest
Standard Wire-haired Dachshund relaxing on a warm summers day outside in the sunshine.

Kibírhatatlan hőségre lehet számítani: ezekben a vármegyékben másodfokú a riasztás

2024. július 6. 11:01

Vasárnap Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében, majd hétfőn és kedden az ország egyre nagyobb részén emelkedhet a napi középhőmérséklet 27 Celsius-fok fölé - írta a HungaroMet Zrt. szombaton eljuttatott veszélyjelzésében.     

Szombaton a sok napütés mellett nyugat-északnyugat felől vastagabb fátyolfelhők érkezhetnek, de csapadék sehol sem várható. Sokfelé élénk, erős, északnyugaton néhol viharos lesz a déli-délkeleti szél. Visszatér a kánikula, a csúcshőmérséklet 30 és 35 fok között alakul.

Kép forrása: HungaroMetKép forrása: HungaroMet

A meteorológiai szolgálat vasárnapra másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye területére, a három vármegyében a napi középhőmérséklet 27 Celsius-fok felett alakulhat. Baranya, Somogy, Tolna, Fejér, Pest, Heves, Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben, itt a napi középhőmérséklet 25 fok felett lehet. Többfelé élénk lesz a déli-délnyugati szél. Fokozódik a kánikula, 31-37 fokra számíthatunk a legmelegebb órákban.

Kép forrása: HungaroMetKép forrása: HungaroMet

Hétfőn és kedden napos-gomolyfelhős időben lesz részünk, de csak helyenként alakulhat ki zápor, zivatar. Több tájegységünkön élénk lehet a légmozgás. Hétfőn 30 és 37, kedden 31 és 38 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet.Hétfőre Baranya, Tolna, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar vármegyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki a várhatóan magas középhőmérséklet miatt.

Kép forrása: IdőképKép forrása: Időkép

Kedden további vármegyékben alakulhat 27 fok felett a középhőmérséklet: erre a napra már Fejér és Pest vármegyére is másodfokú figyelmeztetés van érvényben magas középhőmérséklet miatt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Szerdán marad a forróság, akár 33-38 fokot mutathatnak majd a hőmérők. Változóan felhős-napos idő ígérkezik, nyugaton és a középső területeken egy-egy futó zápor, hőzivatar kialakulhat. Csütörtökre sem jön enyhülés, 32-39 fok várható.

Ahogy azt megírtuk az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendel el az ország egész területére 2024. július 7-én (vasárnap) 00 órától 2024. július 12-én (péntek) 24 óráig.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 5. szombat
Aurél
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?